Κύπρος: Στις 21 Οκτωβρίου η 8η Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Κύπρος: Στις 21 Οκτωβρίου η 8η Τριμερής Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου

Στις 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Λευκωσία η 8η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ της Κύπρου, της Αιγύπτου και της Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, παρουσία των Προέδρων Νίκου Αναστασιάδη, Abdel Fatah El-Sisi και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο της  εμβάθυνσης της περιφερειακής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες, θα  διεξαχθεί στις 21 Οκτωβρίου 2020, στη Λευκωσία, η 8η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Κύπρου- Ελλάδας – Αιγύπτου, αναφέρει στην γραπτή του ανακοίνωση ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο περιλαμβάνονται το Κυπριακό, οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο και η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Κατά τη Σύνοδο θα συζητηθούν τα αποτελέσματα και η πρόοδος του τριμερούς μηχανισμού, η συνεργασία στον τομέα της Ενέργειας, το μεταναστευτικό, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς η κατάσταση όπως εξελίσσεται σε σχέση με την πανδημία του κορωνοϊού.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου θα υιοθετηθεί Κοινή Διακήρυξη, μέσα από την οποία θα διατυπώνονται οι κοινές θέσεις Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου σε μία σειρά από ζητήματα, προκλήσεις και πολιτικές./ibna