Τουρκία: Απορρίπτει τις φήμες για πρόωρες εκλογές ο Erdogan

Τουρκία: Απορρίπτει τις φήμες για πρόωρες εκλογές ο Erdogan

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας απέρριψε την Πέμπτη αναφορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για πρόωρες εκλογές στη χώρα, λέγοντας ότι θα διεξαχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα τον Ιούνιο του 2023.

«Σε ποια ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου διεξάγονται εκλογές εκτός του καθορισμένου χρόνου; Αυτά είναι πράγματα που πραγματοποιούνται σε φυλετικά κράτη», δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι δεν είναι ζήτημα η προώθηση της ημερομηνίας των εκλογών.

Ο Πρόεδρος είπε ότι σε μια περίοδο όπου υπάρχει μια διαδικασία παγκόσμιας αναδιάρθρωσης από πολιτική και οικονομική άποψη, «πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλη μας τη δύναμη, την ενέργεια και το χρόνο για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Δήλωσε ότι οι σεισμικές δραστηριότητες έρευνας και γεώτρησης βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι θα παρακολουθήσει τις εργασίες από το πλοίο γεώτρησης το Σάββατο.

«Καθώς η Τουρκία θα προχωρήσει στη δημοκρατία και την οικονομία, τέτοια θέματα θα είναι τελικά εντελώς εκτός της ατζέντας», δήλωσε ο Erdogan.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται στους καταπιεσμένους.

«Από τη μία πλευρά, υπάρχει καταπίεση στη Λιβύη, δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί. Στη Συρία, υπάρχει δίωξη κατά μήκος 910 χιλιομέτρων (565 μίλια) συνόρων μας. Τι θα κάνουμε; Θα μείνουμε σιωπηλοί; , Από την άλλη πλευρά έχουμε διώξεις στη Σομαλία, θα πρέπει απλώς να παρακολουθούμε; Βλέπετε τις διώξεις από τους Αρμένιους στο Αζερμπαϊτζάν. Αυτοί είναι οι αδελφοί μας, θα πρέπει απλώς να παρακολουθούμε;» αναρωτήθηκε ο Erdogan.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε, υπάρχει η ευθύνη που μας έδωσαν οι πρόγονοί μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας», κατέληξε ο Πρόεδρος της Τουρκίας./ibna