Αλβανία: Συμφωνία συνεργασίας για το περιβάλλον και την προστασία των υδάτων υπέγραψαν Cakaj-Zaharieva

Αλβανία: Συμφωνία συνεργασίας για το περιβάλλον και την προστασία των υδάτων υπέγραψαν Cakaj-Zaharieva

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανίας, Gent Cakaj, πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Σόφια, όπου αναμένεται να πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών συναντήσεων.

Ο Gent Cakaj ξεκίνησε την επίσκεψη με συνάντηση με την Πρώτη Αναπληρωτή Πρωθυπουργό για τη Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ekaterina Zaharieva.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε συζητήσεις για την πρόοδο πολλών έργων στρατηγικής σημασίας, από την προώθηση οικονομικών ανταλλαγών έως την ανάπτυξη ενεργειακής διασύνδεσης. Επίσης, οι δύο ομόλογοι τόνισαν ότι η Αλβανία έχει ήδη σημειώσει σταθερή πρόοδο για να συνεχίσει περαιτέρω στη διαδικασία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όσον αφορά την πολυμερή συνεργασία, η Βουλγαρία εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της στην υποψηφιότητα της Αλβανίας να λάβει θέση στο Συμβούλιο Ασφαλείας ως μη μόνιμο μέλος για την περίοδο 2022-2023.

Στο τέλος της συνάντησης, οι Υπουργοί υπέγραψαν τη συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος και των υδάτων./ibna