Τουρκία: Επικοινωνία Erdogan-Putin για Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία, Συρία και Λιβύη

Τουρκία: Επικοινωνία Erdogan-Putin για Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία, Συρία και Λιβύη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Vladimir Putin, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Recep Tayyip Erdogan, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Επικοινωνίας για την επικοινωνία των δυο ανδρών.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν τα βήματα για τη βελτίωση των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας, ενώ αξιολογήθηκαν επίσης τα ζητήματα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας και η κατάσταση στη Συρία και τη Λιβύη.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε ότι η Αρμενία, η οποία προκάλεσε μια νέα κρίση εξαπολύοντας επίθεση στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν, προσπαθεί να καταστήσει μόνιμη την σχεδόν τριακονταετή κατοχή της, και σημείωσε ότι η Τουρκία στο πλαίσιο τόσο του status quo της στην Ομάδα του Μινσκ όσο και των διμερών σχέσεων της είναι υπέρ μιας μόνιμης λύσης αυτού του ζητήματος.

Ο Recep Tayyip Erdogan τόνισε επίσης ότι πρέπει να διατηρηθεί το μομέντουμ που δημιουργήθηκε στη διαδικασία της πολιτικής επίλυσης στην συριακή κρίση.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ανησυχία του στον Τούρκο Πρόεδρο για τη συμμετοχή μαχητών από χώρες της Μέσης Ανατολής στις συγκρούσεις στον θύλακα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών./ibna