Σερβία: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Σερβία: Τη Δευτέρα ανακοινώνεται η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Η πρωθυπουργός Ana Brnabić θα παρουσιάσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Σερβίας τη Δευτέρα όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić.

Ο Vučić σε συνέντευξη του στο RTS όταν ρωτήθηκε για το ποια θα είναι τα νέα μέλη της κυβέρνησης, απάντησε: «Ρωτήστε την Πρωθυπουργό γι’ αυτό.»

Ο Vučić στην ίδια συνέλευση μίλησε επίσης για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

«Ακούω κάθε μέρα για την αμοιβαία προφορά, όπως οι παπαγάλοι επαναλαμβάνουν από την Πρίστινα. Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε μια συμβιβαστική λύση, αλλά πρώτα πρέπει να εκπληρώσουν όσα υπέγραψαν. Δεν μας ενδιαφέρει το σύνταγμά τους, υποστηρίζουμε όλα όσα είπε η Σερβική Λίστα. Παρακολουθούμε πότε θα εκπληρώσουν τα πάντα από τη συμφωνία των Βρυξελλών που υπεγράφη το 2013» δήλωσε ο Vučić.

Όπως πρόσθεσε, στην Ανατολική Ευρώπη, φαίνεται ότι η Σερβία γίνεται οικονομικά ισχυρότερη και αν θα μπορέσουμε να το διατηρήσουμε αυτό εξαρτάται από εμάς.

«Το ίδιο ισχύει για το εάν θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Θα συμμετέχουμε πάντα σε συνομιλίες, σε διάλογο. Γι’ αυτό προσπαθώ να μην απαντήσω σε όλες τις ιστορίες από την Πρίστινα. Θέλουμε τη ροή ανθρώπων, κεφαλαίων και δεν θέλω να μας προσβάλουν όπως μας προσβάλλουν» είπε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι η πολιτική ακολουθεί τους οικονομικούς παράγοντες, «πρώτα έρχεται η οικονομία και μετά οτιδήποτε άλλο».

«Όλα αλλάζουν με ταχύτητα αστραπής, είναι δραστικές οι αλλαγές. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, θα έχουμε δραστικές αλλαγές. Θα υπάρχει μείωση του μεριδίου των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης στο παγκόσμιο ΑΕΠ. Αυτό αλλάζει τις πολιτικές δυνάμεις» κατέληξε ο Vučić./ibna