Κύπρος: Μεγαλώνει η πίεση στον Πρόεδρο της Βουλής για να παραιτηθεί

Κύπρος: Μεγαλώνει η πίεση στον Πρόεδρο της Βουλής για να παραιτηθεί

Μεγαλώνει η πίεση στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Συλλούρη για να παραιτηθεί από τα κόμματα και τους βουλευτές.

Η υποεπιτροπή της Βουλής για τον Κώδικα Δεοντολογίας των βουλευτών που ήταν προγραμματισμένη να συγκληθεί σήμερα, σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της Γιώργου Περδίκη στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» δεν θα πραγματοποιηθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την μη παραίτηση Συλλούρη.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, Οικολόγοι και ΑΚΕΛ έθεσαν θέμα μη πραγματοποίησης ούτε της συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών. Εάν αυτό συμβεί τότε θα είναι η πρώτη απεργία βουλευτών.

Παράλληλα, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στέλνει επιστολή ζητώντας την άμεση παραίτηση του Δημήτρη Συλλούρη.

Το ΑΚΕΛ εξάλλου, ζητά αναβολή όλων των επιτροπών μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα με τον πρόεδρο της Βουλής.

Σε άμεση παραίτηση για ηθικούς και δεοντολογικούς λόγους καλεί τον Δημήτρη Συλλούρη η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση υπό τις παρούσες συνθήκες οι τρεις Βουλευτές της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων δεν θα παρευρίσκονται σε οποιαδήποτε συνεδρίαση της Βουλής υπό την Προεδρία του Δημήτρη Συλλούρη.

Με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα Γιώργο Σαββίδη, ο Πρόεδρος της Βουλής δεν πρόκειται να φέρει ένσταση σε διαδικασία για άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Στην επιστολή που παραδόθηκε σήμερα στον Γενικό Εισαγγελέα, ο Δημήτρης Συλλούρης θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του Γιώργου Σαββίδη «διά να διευκολυνθούν οι αστυνομικές ανακρίσεις ή οποιεσδήποτε άλλες έρευνες».

Ο Δημήτρης Συλλούρης έχει δηλώσει με ανακοίνωση του ότι θα απόσχει από τα καθήκοντα του από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020./ibna