Κοσσυφοπέδιο: Στην Πρίστινα ο Lajcak για 2ήμερη επίσκεψη εργασίας

Κοσσυφοπέδιο: Στην Πρίστινα ο Lajcak για 2ήμερη επίσκεψη εργασίας

Ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για τον Διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας Miroslav Lajcak βρίσκεται στην Πρίστινα από την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου έως και την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου για να “συζητήσει με πολιτικούς εκπροσώπους και την κοινωνία των πολιτών” την πρόοδο που έχει σημειωθεί μετά την επανάληψη του διαλόγου τον Ιούλιο και τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις για μια συνολική συμφωνία ».

Μετά την Πρίστινα, ο Lajcak πρόκειται να επισκεφθεί το Βελιγράδι.

Η Dinka Živalj, εκπρόσωπος του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Πρίστινα επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Πρίστινα, ο Lajcak θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Avdullah Hoti, τον Πρόεδρο Hashim Thaci, και με όλους τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων.

Ο Miroslav Lajcak συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Vjosa Osmani.

Αυτή η επίσκεψη του Lajcak στο Κοσσυφοπέδιο και τη Σερβία πραγματοποιείται αφού οι δύο πλευρές εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις σχετικά με το σχηματισμό της Ένωσης Δήμων με Σερβική πλειοψηφία.

Για το Κοσσυφοπέδιο, οι συνομιλίες για το θέμα της Κοινότητας έχουν τελειώσει, ενώ η Σερβία επιμένει ότι το ζήτημα θα τεθεί ξανά στο πλαίσιο του διαλόγου στις Βρυξέλλες./ibna