Αλβανία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές. Τηρώ και υλοποιώ τις υποσχέσεις μου, δήλωσε ο Rama

Αλβανία: Το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσει τις εκλογές. Τηρώ και υλοποιώ τις υποσχέσεις μου, δήλωσε ο Rama

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη τύπου ότι «εγώ και το Σοσιαλιστικό Κόμμα θα κερδίσουμε τις εκλογές χωρίς να χρειαστεί να πάρουμε καμία απόφαση και να κάνουμε κάτι από αυτά που κάποιοι λένε ότι κάνουμε για τις εκλογές».

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν εργαζόμαστε για τις εκλογές, αλλά για τους ανθρώπους, οι άνθρωποι είναι που επιλέγουν, θέλουν να συνεχίσουν μαζί μας ή να πάνε να αναζητήσουν 6 καλά πράγματα και 4 σημεία;» εννοώντας το πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Lulzim Basha.

«Κάνουμε το σωστό στη σωστή στιγμή, γιατί τώρα έχουμε τις ευκαιρίες για αυτό και για πολλά άλλα. Όταν πραγματοποίησα τις υποσχέσεις μου μίλησα για ένα όραμα και ένα πρόγραμμα και έναν κοινό δρόμο. Όλοι θα κρίνετε για όσα έχω πει και τι έχω κάνει όταν η αποστολή μου έχει ολοκληρωθεί και απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί»,  είπε ο Rama.

Ο Edi Rama συνεχίζοντας αναρωτήθηκε που βρίσκονται μερικοί άνθρωποι όταν τον έβλεπαν στο δρόμο, στα εργοτάξια ή στην βροχή και λένε ότι βγαίνει τώρα που έρχονται οι εκλογές. «Έχω βρεθεί στους δρόμους από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντά μου για να ηγηθώ του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ως πρωθυπουργός, κάνοντας τη δουλειά μου και κατά τη γνώμη μου, έκανα περισσότερα χιλιόμετρα στην επικράτεια της Αλβανίας από όλους τους πρωθυπουργούς από τη δημιουργία του Αλβανικού κράτους 1912, και μπορώ να το αποδείξω με γεγονότα» σημείωσε ο Αλβανός Πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Rama, οι εκλογές είναι μια διαδικασία του λαού, όπου ο λαός θα αποφασίσει.

«Η δουλειά μας είναι καθημερινή, η δουλειά μου είναι μέχρι τα μεσάνυχτα. Πώς σχετίζονται οι εκλογές με αυτές τις αποφάσεις, τώρα έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις, τώρα θα τις κάνουμε. Πώς θα κάνουμε πρώτα τη φοροαπαλλαγή των μικρών επιχειρήσεων, σε ποια βάση; Την κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης υποσχέθηκα το 2013 και διεξάγεται σήμερα, εγώ είμαι αυτός που τον υποσχέθηκα και αυτός που το τηρεί», – είπε ο Rama.

Ο αρχηγός της κυβέρνησης είπε ότι δεν υπόσχεται ψέματα, να γυρίσει το ποτάμι, να λάβει ψήφους, «το κάνω γιατί είμαι πεπεισμένος ότι θα τις εκπληρώσω. Ο χρόνος της πραγματοποίησής τους δεν είναι πάντα στα χέρια του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης ή του κοινοβουλίου, επειδή η ζωή είναι δυναμική, οι καταστάσεις είναι δυναμικές, είναι σημαντικό να έχω κάνει ό, τι έχω πει, το κάνω και θα το κάνω» κατέληξε ο Edi Rama./ibna