Τουρκία: Αύξηση 23,5% του δείκτη κύκλου εργασιών τον Αύγουστο και 3,4% αύξηση στην βιομηχανική παραγωγή, ανακοίνωσε η TurkStat

Τουρκία: Αύξηση 23,5% του δείκτη κύκλου εργασιών τον Αύγουστο και 3,4% αύξηση στην βιομηχανική παραγωγή, ανακοίνωσε η TurkStat

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στους τομείς της βιομηχανίας, των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών που προσαρμόστηκαν ημερολογιακά αυξήθηκε κατά 23,5% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τουρκικής Στατιστικής Υπηρεσίας TurkStat.

Εξετάζοντας τις δευτερεύουσες λεπτομέρειες του συνολικού κύκλου εργασιών, ο δείκτης κύκλου εργασιών του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε κατά 29,4%, του κατασκευαστικού κατά 5,8%, του εμπορικού κατά 32,8%, ενώ ο δείκτης κύκλου εργασιών στις υπηρεσίες μειώθηκε κατά 5,2% σε ετήσια βάση τον Αύγουστο.

Ο δείκτης κύκλου εργασιών στο σύνολο της βιομηχανίας, των κατασκευών, του εμπορίου και των υπηρεσιών αυξήθηκε κατά 3% σε μηνιαία βάση τον Αύγουστο.

Εξετάζοντας τις δευτερεύουσες λεπτομέρειες του συνολικού κύκλου εργασιών, ο δείκτης κύκλου εργασιών του βιομηχανικού τομέα αυξήθηκε κατά 5,9%, ο δείκτης των κατασκευών κατά 2%, ο δείκτης του εμπορίου κατά 4,8%, ενώ ο δείκτης υπηρεσιών μειώθηκε κατά 6,1% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε άλλη ανακοίνωση της TurkStat η βιομηχανική παραγωγή στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 3,4% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον Ιούλιο και 10,4% ετησίως.

Σύμφωνα με τους υποτομείς, ο δείκτης ενδιάμεσων αγαθών σημείωσε τις υψηλότερες μηνιαίες και ετήσιες αυξήσεις τον Αύγουστο με 13,6% και 4,8%, αντίστοιχα, ανακοίνωσε η TurkStat.

Με 12,6%, ο δείκτης διαρκών καταναλωτικών αγαθών σημείωσε τη δεύτερη υψηλότερη ετήσια αύξηση, ακολουθούμενος από τον δείκτη κατασκευής με 11,4%./ibna