Ελλάδα: Κανένα ελαφρυντικό για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγή, αύριο ανακοινώνονται οι ποινές

Ελλάδα: Κανένα ελαφρυντικό για τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγή, αύριο ανακοινώνονται οι ποινές

Απορρίφθηκαν όλα τα ελαφρυντικά για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής Οργάνωσης και πρώην κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής όπως ανακοινώθηκε από την έδρα του δικαστηρίου και την Πρόεδρο κ. Λεπενιώτη.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει παρακώληση της διαδικασίας κατατέθηκε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου από τον καταδικασθέντα Γιάννη Λαγό και νυν Ευρωβουλευτή, μετά την ανακοίνωση των δικαστών επί των ελαφρυντικών. Το αίτημα ο Λαγός ανέθεσε στον δικηγόρο Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της ΝΔ Θάνου Πλεύρη. Μετά από τρεις και πλέον ώρες, το δικαστήριο αλλάζοντας σύνθεση δεν έκανε δεκτό το αίτημα για εξαίρεση του δικαστηρίου.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που ανακοινώθηκε, εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο (ηγέτη και Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής) , Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή.

Οι ποινές που προβλέπονται για τους ανωτέρους καταδικασθέντες θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκς και στους: Ελένη Ζαρούλια (σύζυγο του Μιχαλολιάκου), Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, με τις ποινές που προβλέπονται να κυμαίνονται από πέντε έως δέκα χρόνια.

Ελαφρυντικά αναγνωρίσθηκαν σε 14 καταδικασθέντες.

Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι οριστικές ποινές για τους καταδικασθέντες, με τους περισσότερους να οδηγούνται στη φυλακή./ibna