Αλβανία: Δεν θα υπάρξει έναρξη διαπραγματεύσεων, χωρίς σεβασμό στη Συμφωνία της 5ης Ιουνίου, δήλωσε ο Meta

Αλβανία: Δεν θα υπάρξει έναρξη διαπραγματεύσεων, χωρίς σεβασμό στη Συμφωνία της 5ης Ιουνίου, δήλωσε ο Meta

Συνεχίζεται η κρίση που προέκυψε από μονομερείς ενέργειες της Κυβέρνησης Rama όσον αφορά τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου και τις διαπραγματεύσεις με την αντιπολίτευση.

Ο Πρόεδρος της Αλβανία, Ilir Meta δήλωσε σήμερα ότι, χωρίς να τηρείται η συναινετική συμφωνία της 5ης Ιουνίου, δεν υπάρχει έναρξη διαπραγματεύσεων.

Όπως δήλωσε ο Meta, «για όλους όσους με ρωτούν γιατί δημιούργησα έναν συνασπισμό με το Σοσιαλιστικό Κόμμα τον Απρίλιο του 2013, έχω μια υπενθύμιση από την ομιλία μου στις 5 Μαΐου 2013, την Ημέρα των Αγίων Μαρτύρων, μπροστά στις οικογένειες και τους βετεράνους τους, όπου κάλεσα το κοινό να ψηφίσει επειγόντως πριν από τις κοινοβουλευτικές εκλογές, τον νόμο για το Ανώτατο Δικαστήριο, τον νόμο για τους δημόσιους υπαλλήλους και την κοινοβουλευτική μεταρρύθμιση, τις τρεις προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ».

Τώρα, πρόσθεσε ο Meta, «είναι καιρός να σταματήσουμε τις συνηθισμένες εξαπατήσεις και να κατανοήσουμε μια για πάντα ότι χωρίς σεβασμό να στη συναινετική συμφωνία της 5ης Ιουνίου, δεν υπάρχει έναρξη διαπραγματεύσεων»/ibna