Βόρεια Μακεδονία: Δεν θα υπάρχει ανοχή για μη συμμόρφωση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δήλωνει το SDSM

Βόρεια Μακεδονία: Δεν θα υπάρχει ανοχή για μη συμμόρφωση με τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, δήλωνει το SDSM

Το κυβερνών κόμμα της Βόρειας Μακεδονίας SDSM προειδοποίησε σήμερα το πρωί ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα λόγω της οποίας θα επιβληθούν κυρώσεις σε όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας.

«Ο υψηλός αριθμός νέων μολύνσεων με κορωνοϊό στη χώρα, καθώς και στην περιοχή και την Ευρώπη, δείχνει ότι έχει ξεκινήσει το αναμενόμενο φθινοπωρινό κύμα, το οποίο μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων. Η καλύτερη και αποτελεσματικότερη προστασία της προσωπικής και δημόσιας υγείας είναι να φοράμε μάσκα, να κρατάμε απόσταση και να έχουμε τακτική απολύμανση.

«Δεν υπάρχει περιθώριο για παραβίαση των μέτρων, ούτε ανοχή για εκείνους που εν γνώσει τους, καταπατώντας πρωτόκολλα και μέτρα, προκαλούν την εξάπλωση του κορωνοϊού. Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του SDSM, κατόπιν αιτήματος του Συμβουλίου Επιθεώρησης, ενέκρινε τροποποιήσεις του νόμου για την προστασία του πληθυσμού από μολυσματικές ασθένειες, με τον οποίο όλες οι υπηρεσίες επιθεώρησης λαμβάνουν νέες, μεγαλύτερες εξουσίες για την αντιμετώπιση παραβατών των covid πρωτοκόλλων. Με τις νέες νομικές αλλαγές, η Επιθεώρηση Κρατικής Αγοράς, η Κρατική Επιθεώρηση Εργασίας, η Επιθεώρηση Κρατικών Μεταφορών και άλλες επιθεωρήσεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο θα εξουσιοδοτηθούν επίσης να επιβάλουν κλείσιμο των επιχειρήσεων και πρόστιμα.

Εάν οι επιθεωρητές διαπιστώσουν παραβίαση των πρωτοκόλλων υγείας, θα έχουν την εξουσία επιτόπου να επιβάλουν προσωρινή απαγόρευση εκτέλεσης της δραστηριότητας για 10 έως 30 ημέρες στα νομικά πρόσωπα, προειδοποιούν από το SDSM./ibna