Βόρεια Μακεδονία: Pendarovski και Lajcak συναντήθηκαν στη Μπρατισλάβα

Βόρεια Μακεδονία: Pendarovski και Lajcak συναντήθηκαν στη Μπρατισλάβα

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Stevo Pendarovski, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Παγκόσμιο Φόρουμ Ασφάλειας «GLOBSEC 2020», συναντήθηκε σήμερα στην Μπρατισλάβα με τον Miroslav Lajcak, Ειδικό Εκπρόσωπο της ΕΕ για το διάλογο Βελιγραδίου-Πρίστινα και άλλα θέματα στα Δυτικά Βαλκάνια.

Οι δύο συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, ιδίως όσον αφορά την περιφερειακή σταθερότητα, καθώς και τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και τη διαδικασία διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν προκειμένω, ο Πρόεδρος Pendarovski ενημέρωσε τον Lajcak ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, οι οποίες αναμένεται να έχουν επίσημη έναρξη κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας.

Ο Lajcak επισήμανε τη Βόρεια Μακεδονία ως εξαιρετικά θετικό παράδειγμα στην περιοχή, σημειώνοντας την πολύ σημαντική πρόοδο που σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο Πρόεδρος Pendarovski ενημέρωσε τον Ειδικό Εκπρόσωπο για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την τακτική επικοινωνία και ανταλλαγή πληροφοριών αμοιβαίου ενδιαφέροντος./ibna