Σερβία: Σε δυο με τρεις εβδομάδες η νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τον Nedimović

Σερβία: Σε δυο με τρεις εβδομάδες η νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τον Nedimović

Ο Υπουργός Γεωργίας στην προηγούμενη κυβέρνηση, Branislav Nedimović, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει πως η νέα κυβέρνηση θα σχηματιστεί σε δύο έως τρεις εβδομάδες.

Πρόσθεσε ότι η απόφαση του Προέδρου Aleksandar Vučić να αναθέσει τη θέση της εντολής για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ana Brnabić είναι “το σωστό” και ότι είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή.

«Περιμένω ότι η σύνοδος της προεδρίας του κόμματος θα είναι την επόμενη εβδομάδα, έτσι ώστε ο ορισθείς πρωθυπουργός να έχει αρκετό χρόνο για να επιλέξει το υπουργικό συμβούλιο, τους υπουργούς και, στη συνέχεια, να υπάρξει σύνοδος του κεντρικού συμβουλίου ενώ στη συνέχεια, θα εισάγουμε στη συνέλευση τον νέο νόμο για τα υπουργεία και την κυβέρνηση» σύμφωνα με τον Nedimović στην τηλεόραση Prva.

Δήλωσε ότι εκτιμά ότι θα μπορούσε να σχηματιστεί κυβέρνηση σε δύο έως τρεις εβδομάδες.

«Σε κάθε περίπτωση, θα ολοκληρώσουμε αυτό το έργο εντός της συνταγματικής προθεσμίας» είπε ο Nedimović.

Ερωτηθείς αν θα είναι ο Υπουργός Γεωργίας στη νέα κυβέρνηση, ο Nedimović απάντησε ότι αυτό είναι ερώτημα για την Ana Brnabić και όταν ρωτήθηκε αν θα το ήθελε, είπε ότι του αρέσει να εργάζεται στην πατρίδα του τη Sremska Mitrovica, αλλά είναι πάντα διαθέσιμος. «Θα δούμε τι θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα» πρόσθεσε.

Δήλωσε επίσης ότι η πρόταση για τη θέση του πρωθυπουργού στη Brnabić ελήφθη ομόφωνα.

«Ο Πρόεδρος την πρότεινε δικαιολογημένα, και εγώ προσωπικά σηκώνω και τα δύο χέρια γι ‘αυτήν και νομίζω ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση αυτή τη στιγμή, είπε ο Nedimović.

Όπως τόνισε στη χθεσινή συνεδρίαση της προεδρίας του κόμματος συζητήθηκαν οι στόχοι της νέας κυβέρνησης, και είναι αναμφίβολα η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, η υλοποίηση του προγράμματος Σερβία 2025 σε πλήρη ανάπτυξη, η συνέχιση της ανάπτυξης των υποδομών και όλων των έργων που ξεκίνησαν, η διατήρηση της ασφάλειας της υγείας, η ενίσχυση του στρατιωτικού δυναμικού.

Ερωτηθείς εάν είχε προηγουμένως μιλήσει με τον Vučić για τη θέση του πρωθυπουργού, όπως αναφέρεται δημόσια, είπε ότι δεν το είχε κάνει.

«Μιλήσαμε για το πώς πρέπει να λειτουργήσουν τα πάντα, αλλά όχι άμεσα για αυτό» επεσήμανε.

Ερωτηθείς εάν αισθάνεται ασφαλής στη νέα κυβέρνηση, είπε ότι «το έχω πει πολλές φορές και ο πάγκος για τους εφεδρικούς παίκτες είναι ένα καλό μέρος, μπορείτε πάντα να μπείτε από τον πάγκο και να σκοράρετε» απάντησε ο Nedimović.

Πρόσθεσε επίσης ότι δεν βλέπει τον εαυτό του σε κανένα άλλο Υπουργείο, εκτός από το Γεωργίας./ibna