Ρουμανία: Σχέδιο εκλογικής συνεργασίας PNL-PMP

Ρουμανία: Σχέδιο εκλογικής συνεργασίας PNL-PMP

Σχέδιο εκλογικής συνεργασίας με το κόμμα PMP του Traian Basescu θα εγκρίνει σήμερα, το Εθνικό Πολιτικό Γραφείο του PNL. Όπως δήλωσε ο Ludovic Orban στο RTV, παρ’ ότι το PMP είχε δικούς του υποψηφίους στις εκλογές, το PNL επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί του στα νομαρχιακά συμβούλια και τα δημοτικά συμβούλια, στην επαρχία και εμμέσως και στο Βουκουρέστι. “Το PMP είναι σύμμαχος της διακυβέρνησής μας”, δήλωσε ο Ρουμάνος Πρωθυπουργός.

Ανακοίνωσε επίσης, ότι ο ένας αντιδήμαρχος του Βουκουρεστίου θα προέρχεται από το PNL και ο άλλος από το USR-PLUS και ότι η ιδέα του ίδιου αριθμού αντιδημάρχων θα ισχύει και στα διαμερίσματα της πρωτεύουσας. Στόχος αυτών των συμμαχιών, είπε, είναι “να σχηματίσουμε πλειοψηφίες, να κυβερνήσουμε μαζί”.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του PMP, Traian Basescu, δήλωσε ότι, αν το PNL επιθυμεί συνεργασία με το PMP, να το πράξει, από τα υψηλά ως τα χαμηλά κλιμάκια, και όχι μόνον όπου το εξυπηρετεί. Από τη δημαρχία, έως τα νομαρχιακά συμβούλια, τα δημοτικά συμβούλια, παντού. Διαφορετικά, κάθε κόμμα θα τραβήξει το δρόμο του, πρόσθεσε.

Προς το παρόν ο στόχος μας, τόνισε, είναι να συμμαχήσουμε με το PNL. Αν θα φερθούν σωστά και δε κάνουν ό,τι έκαναν στις δημοτικές, στο Βουκουρέστι, όταν, επτά ημέρες πριν κατατεθούν οι λίστες μας ειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει πια συμμαχία.

Ήδη, είμαστε πολύ υποψιασμένοι και έχουμε μικρή εμπιστοσύνη στο λόγο του Ludovic Orban. Στην πρώτη απόδειξη ασυνέπειας, θα συνεχίσουμε στο δικό μας δρόμο, τόνισε./ibna