Ρουμανία: Ανέστειλε τις δραστηριότητες του ο Πρωθυπουργός μέχρι να βγει το τεστ για COVID-19

Ρουμανία: Ανέστειλε τις δραστηριότητες του ο Πρωθυπουργός μέχρι να βγει το τεστ για COVID-19

Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Ludovic Orban, ανέστειλε κάθε δραστηριότητα μετά τη συμμετοχή του σε τηλεοπτική εκπομπή δίπλα σε άτομο που στη συνέχεια διαγνώστηκε θετικό στο Covid-19.

Ο Orban έλαβε μέρος την περασμένη Τρίτη στην εκπομπή του Silviu Mănăstire, στο τηλεοπτικό δίκτυο Β1 TV, ο οποίος την Κυριακή έκανε τεστ για κορωνοϊό, που βγήκε θετικό.

Όπως αναφέρεται σε κυβερνητική ανακοίνωση, ο Ludovis Orban ζήτησε το πρωί να κάνει το τεστ. Ο Πρωθυπουργός της Ρουμανίας δεν έχει παρουσιάσει συμπτώματα, όμως μέχρι να λάβει το αποτέλεσμα του τεστ ανέστειλε όλες τις συναντήσεις.

Σε τεστ για κορωνοϊό υπεβλήθη και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Βουκουρεστίου, Nicusor Dan, o οποίος ήταν καλεσμένος στην ίδια εκπομπή.

Την περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκαν στη Ρουμανία περισσότερα από 13.200 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας, που ξεπερνά κατά 3.300 και πλέον, τα κρούσματα της εβδομάδας που προηγήθηκε. Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας Graphs.ro, τα τεστ βγαίνουν θετικά κατά ποσοστό 9,18%, έναντι 6,93% μια εβδομάδα νωρίτερα.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στη Ρουμανία 1.591 νέα κρούσματα COVID-19 μετά από μόλις 6.537 τεστ.

Όπως ανακοίνωσε η Ομάδα Στρατηγικής Επικοινωνίας, την τελευταία ημέρα σημειώθηκαν άλλοι 45 θάνατοι ασθενών, ενώ 592 κρούσματα νοσηλεύονται σε ΜΕΘ. Στα ειδικά νοσοκομεία νοσηλεύονται με COVID-19 8.001 ασθενείς.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τις 137.491. Από την έναρξη της πανδημίας, 5.048 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί στη Ρουμανία 2.516.746 τεστ./ibna