Σερβία: Συνάντηση Vučić με Εκπροσώπους της Εθνικής Συνέλευσης για την ΕΕ το Σάββατο

Σερβία: Συνάντηση Vučić με Εκπροσώπους της Εθνικής Συνέλευσης για την ΕΕ το Σάββατο

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, θα συναντηθεί αύριο με τους εκπροσώπους της Εθνικής Συνέλευσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός.

Το εισαγωγικό μέρος της συνάντησης, στο οποίο θα απευθυνθεί ο Vučić και η συντονιστής της Εθνικής Συνέλευσης, Natasa Dragojlović, θα είναι ανοιχτό στα μέσα ενημέρωσης και θα ξεκινήσει στις 10 π.μ. στο Παλάτι της Σερβίας.

Στόχος της συνάντησης είναι η επανεκκίνηση του διαλόγου για την επίλυση του ζητήματος του Κοσσυφοπεδίου, καθώς και των θεμάτων της εξωτερικής πολιτικής της Σερβίας.

Η Συνέλευση δηλώνει ότι η συνάντηση αποτελεί μέρος ενός στρατηγικού διαλόγου που στοχεύει στη διεξαγωγή συζήτησης μεταξύ εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών και κορυφαίων Σέρβων αξιωματούχων σχετικά με βασικές πτυχές της ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη διάσκεψη θα μιλήσουν εξέχοντες εμπειρογνώμονες για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς σχέσεις και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, καθώς και μέλη της ομάδας εργασίας της εθνικής σύμβασης για το κεφάλαιο 35./ibna