Κύπρος: Συνέντευξη τύπου για όσα συζητήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παραχωρήσει ο Αναστασιάδης το μεσημέρι   

Κύπρος: Συνέντευξη τύπου για όσα συζητήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα παραχωρήσει ο Αναστασιάδης το μεσημέρι   

Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας την Παρασκευή το μεσημέρι, η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον καθώς θα ενημερώσει για τις συζητήσεις που διημείφθησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την εμπλοκή που σημειώθηκε για την έκδοση των συμπερασμάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου.

Ολόκληρη η γραπτή ανακοίνωση του :

«Ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της 1ης Οκτωβρίου η συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την οποία συζητήθηκε η στρατηγική σχέση ΕΕ – Τουρκίας και εκδόθηκαν τα Συμπεράσματα της Συνόδου που αφορούν και το θέμα αυτό.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, σε μακρά Παρέμβασή του ενημέρωσε τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών μελών της ΕΕ για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο λόγω των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των απειλών της για άνοιγμα και εποικισμό της περίκλειστης πόλης των Βαρωσίων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραχωρήσει σήμερα Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου στις 12 το μεσημέρι (ώρα Βρυξελλών) συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας στις Βρυξέλλες για τις συζητήσεις που έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τα Συμπεράσματα στα οποία κατέληξε.»/ibna