Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν το Μαυροβούνιο

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να στηρίζουν το Μαυροβούνιο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες (ΗΠΑ) θα συνεχίσουν να στηρίζουν το Μαυροβούνιο στην ευρωατλαντική πορεία του ως φίλου, εταίρου και συμμάχου στο ΝΑΤΟ, δήλωσε η Πρέσβης των ΗΠΑ στο Μαυροβούνιο, η δικαστής Rising Reinke

Συνεχαρη τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου Aleksa Bečić για την εκλογή του στη θέση αυτή.

«Ανυπομονώ για αυτό το νέο κεφάλαιο των σχέσεών μας και τη συνέχιση της εξαιρετικής συνεργασίας που έχουμε επιτύχει τα τελευταία δύο χρόνια», δήλωσε η Rising Reinke στο συγχαρητήριο της μήνυμα.

Είπε ότι ήταν ευχαριστημένη που γνώριζε ότι ο Bečić επενδύει προσωπικά στο ευρωατλαντικό μονοπάτι του Μαυροβουνίου.

«Γνωρίζω επίσης ότι θα διασφαλίσετε ότι το Μαυροβούνιο θα εφαρμόσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις προκειμένου να επιταχύνει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Μαυροβούνιο σε αυτόν τον δρόμο, ως φίλος, εταίρος και σύμμαχος στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Rising Reinke, ευχόμενη στον Bečić επιτυχία ως Προέδρο της Συνέλευσης.

Σε απάντηση, ο Bečić ευχαρίστησε την Rising Reinke για την προσωπική της συμβολή στη διαδικασία της δημοκρατικής χειραφέτησης της κοινωνίας στο Μαυροβούνιο.

«Επιπλέον, εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για την κατανόηση της πολιτικής και συνολικής διαδικασίας στη χώρα, η οποία, παρά όλες τις προκλήσεις, έχει επιδείξει υψηλή δέσμευση και όραμα που οδηγεί το Μαυροβούνιο στη διατήρηση της ειρήνης και της πολυεθνικής αρμονίας, τα οποία αποτελούν τα θεμέλια για την ευημερία όλων των πολιτών και της κοινωνίας στο σύνολό της», είπε.

Τόνισε ότι το Μαυροβούνιο, μέσω της υπεύθυνης πολιτικής του και της δέσμευσής του για μεταρρυθμιστικές διαδικασίες, οδηγεί αποφασιστικά τη χώρα στην επίτευξη των στρατηγικών της στόχων.

«Ως αξιόπιστος εταίρος στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, η χώρα μας έχει δεσμευτεί για την προώθηση κοινών δημοκρατικών αξιών», τόνισε ο Bečić.Ε

Εξέφρασετην ελπίδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν το Μαυροβούνιο την επόμενη περίοδο και θα εκτιμήσουν τα επιτεύγματά του.

«Ταυτόχρονα, σας διαβεβαιώνω ότι θα εργαστούμε για την περαιτέρω βελτίωση του κράτους δικαίου και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης και του θεσμικού και νομικού πλαισίου, με στόχο την είσοδο στην τελική φάση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», δήλωσε ο Bečić. /ibna