Την αναβολή των βουλευτικών εκλογών έως τον Μάρτιο του 2021 πρότεινε ο Călin Popescu-Tăriceanu

Την αναβολή των βουλευτικών εκλογών έως τον Μάρτιο του 2021 πρότεινε ο Călin Popescu-Tăriceanu

Ο πρόεδρος του ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, πρότεινε την αναβολή των βουλευτικών εκλογών έως τον Μάρτιο του 2021, επικαλούμενος λόγους υγειονομικής ασφάλειας, όπως μετέδωσε το Agerpres.

«Το Συνταγματικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο νόμος που προβλέπει ότι το Κοινοβούλιο αποφασίζει την ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών είναι συνταγματικός. Υπό αυτές τις συνθήκες, πιστεύω ότι είναι πρέπον, να αποφασίσει το Κοινοβούλιο τάχιστα μια ημερομηνία για τις βουλευτικές εκλογές. Εμείς είμαστε υπέρ της διεξαγωγής τους τον Μάρτιο του 2021.

Έχουμε τα εξής επιχειρήματα: Να ξεκαθαρίσουμε πού βρισκόμαστε σε σχέση με τον κορωνοϊό. Βλέπουμε αριθμούς όλο και μεγαλύτερους και ακόμα δεν έχουν φτάσει τα κύματα από το άνοιγμα των σχολείων και τις δημοτικές εκλογές. Μια αναβολή των εκλογών θα μας επιτρέψει τα περάσουμε την εποχή των ιώσεων και της εποχικής γρίπης, που θα περιπλέξουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση, από ιατρικής απόψεως”, ανέφερε ο κ.  Tăriceanu σε ανάρτησή του στο Facebook.

Ο πρόεδρος του ALDE (σ.σ. που πήγε εξαιρετικά άσχημα στις εκλογές της Κυριακής) επιμένει ότι η αναβολή των εκλογών θα επιτρέψει στις νέες τοπικές αυτοδιοικήσεις να ετοιμαστούν για το χειμώνα και να μην επικεντρωθούν μόνο στις βουλευτικές εκλογές. Η δε κυβέρνηση  Orban θα έχει τον χρόνο να διαπραγματευτεί με τις χώρες όπου διαβιούν πολλοί Ρουμάνοι, για να οργανωθούν εκλογικά τμήματα σε συνθήκες ασφάλειας, συμπλήρωσε ο κ. Tăriceanu./ibna