Μαυροβούνιο: Έκτακτη σύγκλιση του συνεδρίου του κόμματος ετοιμάζει το DPS

Μαυροβούνιο: Έκτακτη σύγκλιση του συνεδρίου του κόμματος ετοιμάζει το DPS

Η Προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου (DPS) θα προτείνει στο Κεντρικό Συμβούλιο την έκτακτη σύγκλιση συνεδρίου του κόμματος στα μέσα Δεκεμβρίου.

Το συνέδριο αναμένεται να ξεκινήσει μια ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση του προσωπικού, καθώς και να βελτιώσει και να ενισχύσει το έργο του κόμματος σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνόδου υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Milo Đukanović, η Προεδρία του κόμματος επιθεώρησε λεπτομερώς τα αποτελέσματα των κοινοβουλευτικών εκλογών στο Μαυροβούνιο, που πραγματοποιήθηκαν στις 30 Αυγούστου.

“Συνήφθη ομόφωνη απόφαση για την αποστολή πρότασης στο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, προκειμένου να συγκληθεί έκτακτη σύνοδος του κομματικού συνεδρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου, η οποία θα στοχεύει στη συνολική μεταρρύθμιση του προσωπικού, τη βελτίωση και τη δυναμικοποίηση της εργασίας του κόμματος σε όλα τα επίπεδα” , σημειώνει το κόμμα σε ανακοίνωση.

Αναφέρεται ότι η υποστήριξη με περισσότερες από 143 χιλιάδες ψήφους στις κοινοβουλευτικές εκλογές είναι σημαντική, καθώς επιτεύχθηκε σε μια εκλογική διαδικασία η οποία, όπως είπαν, χαρακτηρίστηκε από την άμεση παρέμβαση ενός εξωτερικού παράγοντα και την ανοιχτή συμμετοχή των Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Το DPS παραμένει η πλέον ισχυρή πολιτική δύναμη, η οποία θα συνεχίσει να αγωνίζεται έντονα στο νέο πολιτικό προσκήνιο για την ενίσχυση της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, της υλοποίησης της ευρωπαϊκής ατζέντας, της διατήρησης της πολυεθνικής αρμονίας και όλων των άλλων αξιών που διαπνέουν το σύγχρονο Μαυροβούνιο”, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η Προεδρία δηλώνει ότι η αναγνώριση των αποτελεσμάτων των εκλογών του DPS επιβεβαιώνει την πλήρη δημοκρατική ικανότητα αυτού του κόμματος και ότι, χάρη σε αυτήν την πολιτική δύναμη, ένα νέο βήμα προς τη δημοκρατική ανάπτυξη επετεύχθη, καθ’όλα σημαντικό για τις μελλοντικές εκλογικές διαδικασίες και για την ενίσχυση του ρόλου του Κοινοβουλίου και της διεθνούς φήμης του Μαυροβουνίου.

“Το DPS ευχαριστεί όλους τους ψηφοφόρους του για την εμπιστοσύνη τους, η οποία αποτελεί ισχυρό κίνητρο για να παραμείνουμε πιστοί στις ιδεολογικές μας δεσμεύσεις”, καταλήγει το DPS. /ibna