Βουλγαρία: Επιστολή στους Ευρωβουλευτές για την διαφθορά της κυβέρνησης απέστειλε οι “Poison Trio”

Βουλγαρία: Επιστολή στους Ευρωβουλευτές για την διαφθορά της κυβέρνησης απέστειλε οι “Poison Trio”

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες στις 5 Οκτωβρίου για να συζητήσει περί του κράτους δικαίου στη Βουλγαρία.

Εν προκειμένω, ο καθηγητής Velislav Minekov, ο δικηγόρος Nikolay Hadjigenov και ο Arman Babikyan από το “Poison Trio” (σ.σ. οι διοργανωτές των διαμαρτυριών) έστειλαν ένα μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε καθέναν από τους 705 ευρωβουλευτές.

Όπως ανέφεραν το μήνυμα που έστειλαν περιέχει δημόσιες δηλώσεις του σημερινού Υπουργού Οικονομίας Lachezar Borisov και της Υπουργού Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών Desislava Taneva. Στο πρώτο εντοπίζονται σαφώς πρακτικές διαφθοράς που κυμαίνονται μεταξύ του 40 και 60% του κόστους των έργων που χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά ταμεία για την αντιμετώπιση της κρίσης λόγω του COVID-19, και στο δεύτερο παρέχει σαφείς οδηγίες σχετικά με τον τρόπο κάλυψης των καταχρήσεων προκειμένου να συνεχιστεί η χρηματοδότηση για τη Βουλγαρία.

«Θεωρήσαμε δίκαιο να δώσουμε στα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις διεφθαρμένες πρακτικές της κυβέρνησης Borissov πολύ πριν από τη συζήτηση, χωρίς να θεωρούμε ότι τα αναφερόμενα παραδείγματα δεν εξαντλούν την πραγματικότητα της μαφίας της χώρας», δήλωσαν οι “Poison Trio”./ibna