Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση γαλακτοπαραγωγών με τον Hoti, πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους

Κοσσυφοπέδιο: Συνάντηση γαλακτοπαραγωγών με τον Hoti, πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία τους

Οι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων αναμένονται σήμερα σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Hoti

Μετά τις ανακοινώσεις των γαλακτοπαραγωγών για πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της Πρίστινα, ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Avdullah Hoti θα συναντηθεί σήμερα με τους γαλακτοπαραγωγούς. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 (τοπική ώρα), ενώ οι διαμαρτυρία ήταν προγραμματισμένη για τις 13:00 (τοπική ώρα).

Οι γαλακτοπαραγωγοί προειδοποίησαν νωρίτερα για τη διαμαρτυρία που αναμένεται να λάβει χώρα σήμερα, λόγω της δυσαρέσκειας για την αγνόηση των αιτημάτων τους από την κυβέρνηση για την χρήση προϊόντων φοινικέλαιου που αντικαθιστά σε πολλές περιπτώσεις για την παρασκευή τροφίμων τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Στην ανακοίνωσή τους, οι γαλακτοπαραγωγοί του Κοσσυφοπεδίου αναφέρουν ότι θα περάσουν με δεξαμενές γάλακτος από το χώρο στάθμευσης του Youth Palace, απέναντι από τον δρόμο “Garibaldi”, δίπλα στον καθεδρικό ναό, την Student Canteen και θα καταλήξουν στο κτίριο της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου.

Μετά τη διαμαρτυρία, περίπου στις 14:00 θα πραγματοποιήσουν συνέντευξη τύπου για να εξηγήσουν τα αιτήματά τους και τις περαιτέρω ενέργειες τους.

Πρόσφατα, οι αγρότες του Κοσσυφοπεδίου, τα σημεία συλλογής και οι περισσότεροι παραγωγοί γαλακτοκομικών προϊόντων έχουν δημιουργήσει το Συμβούλιο Συντονισμού των Ενώσεων, ενώνοντας έτσι τον αγώνα τους κατά του φοινικέλαιου./ibna