Σερβία: Σε πολύ υψηλό επίπεδο οι σχέσεις Σερβίας Γερμανίας

Σερβία: Σε πολύ υψηλό επίπεδο οι σχέσεις Σερβίας Γερμανίας

Ο Πρώτος Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης της Σερβίας και Υπουργός Εξωτερικών, Ivica Dačič, μίλησαν σήμερα με τον Πρέσβη της Γερμανίας στη Σερβία, Thomas Schieb, και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο.

Η δήλωση του υπουργείου αναφέρει ότι ο Dačič και ο Schieb ανέφεραν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών χαρακτηρίζονται από εντατική συνεργασία, τόσο πολιτικά όσο και οικονομικά, καθώς η Γερμανία είναι ο πρώτος εταίρος εξωτερικού εμπορίου της Σερβίας.

Ο Dačič ενημέρωσε τον Schieb για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα, με ιδιαίτερη έμφαση στην επίτευξη της συμφωνίας στην Ουάσιγκτον και στη συνέχιση του διαλόγου στις Βρυξέλλες.

Ο Υπουργός Dačič ευχαρίστησε τη Γερμανία για την υποστήριξή της στη διαδικασία ένταξης της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ανοίξουν νέα κεφάλαια διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της γερμανικής Προεδρίας.

Ο πρέσβης Shieb είπε ότι η Γερμανία υποστηρίζει κάθε πρόοδο που σημειώνεται στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, μίλησαν επίσης για τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς.

Ο Schieb έδωσε πρόσκληση στον Υπουργό Dačič για συμμετοχή στο συνέδριο «Νεολαία, Μετανάστευση και Δημογραφικές Προκλήσεις στα Δυτικά Βαλκάνια», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Οι συνομιλητές εξέφρασαν την ελπίδα ότι η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, στο Βελιγράδι θα πραγματοποιηθεί σύντομα./ibna