Αλβανία: Το σχέδιο της αντιπολίτευσης σέβεται τη συναίνεση που επιτεύχθηκε με τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου, είπε ο Meta

Αλβανία: Το σχέδιο της αντιπολίτευσης σέβεται τη συναίνεση που επιτεύχθηκε με τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου, είπε ο Meta

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας χαιρέτισε σήμερα την επίσημη διατύπωση των προτάσεων της Ενωμένης Αντιπολίτευσης στο χτεσιμό Πολιτικό Συμβούλιο.

«Η αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να οικοδομήσει τη συναίνεση σε αντίθεση με την Αναγέννηση, η οποία επιμένει στη σύγκρουση, τη στρέβλωση των εκλογών και τον αφανισμό του Πολιτικού Συμβουλίου ως συναινετικού μέσου λήψης αποφάσεων», δήλωσε η Meta.

«Το σχέδιο που παρουσίασε η αντιπολίτευση, συνειδητοποιεί το άνοιγμα των εκλογικών λιστών 100% και τον πλήρη σεβασμό της ισότητας των φύλων, παρά την εξαπάτηση και το κλείσιμο του 100% των λιστών από τον Rilindja», δήλωσε ο Meta.

«Το σχέδιο της αντιπολίτευσης σέβεται τη συναίνεση που επιτεύχθηκε κατά τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου», πρόσθεσε ο Meta.

«Το σχέδιο της αντιπολίτευσης ζητά τη γνώμη του ODIHR για θέματα στα οποία δεν συμφωνεί, ως αμερόληπτο μέρος και ως επίσημοι εκλογικοί παρατηρητές», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους.

«Η αντιπολίτευση έχει κάνει κάθε βήμα που οδηγεί στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της Αλβανίας, όπου η εκλογική μεταρρύθμιση, η εφαρμογή της και η διερεύνηση του εκλογικού εγκλήματος είναι οι βασικοί όροι που καθορίζουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένταξη», λέει η Meta.

«Κάθε μονομερής πράξη που ανατρέπει τη Συμφωνία της 5ης Ιουνίου θα ήταν απαράδεκτη δολοφονία και πρόκληση κατά της συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης και του ευρωπαϊκού μέλλοντος της χώρας. Ώρα για προβληματισμό!», τόνισε ο Meta./ibna