Η Βουλγαρία υποστηρίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας, είπε ο Borissov στον Zaev

Η Βουλγαρία υποστηρίζει το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας, είπε ο Borissov στον Zaev

Την Κυριακή, οι πρωθυπουργοί της Βόρειας Μακεδονίας και της Βουλγαρίας συζήτησαν τηλεφωνικά διάφορα θέματα συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την οργάνωση της επίσκεψης του Zoran Zaev στη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κυβέρνησης, το επίκεντρο των συνομιλιών μεταξύ Zoran Zaev και Boyko Borissov ήταν η Διαδικασία του Βερολίνου και η κοινή επιτυχημένη προεδρία, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και της ένταξης της περιοχής στην ΕΕ, καθώς και οι προετοιμασίες για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου στη Σόφια.

Ο Zaev και ο Borisov συζήτησαν επίσης την κοινή ενθάρρυνση του έργου των ιστορικών επιτροπών για την εξεύρεση κοινών λύσεων αποδεκτών και από τα δύο μέρη. «Η Βουλγαρία παραμένει συνεπής στη στήριξη του ευρωπαϊκού μέλλοντος της Βόρειας Μακεδονίας και μαζί με τον Πρωθυπουργό Zaev εξέφρασαν την εμπιστοσύνη στο ότι και οι δύο πλευρές παραμένουν δεσμευμένες στην εφαρμογή της Συμφωνίας Φιλίας, Καλής Γειτονίας και Συνεργασίας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης την κοινή συνεργασία για την προστασία από την επιδημία του κορωνοϊού, ιδίως δεδομένης της εμπειρίας της Βουλγαρίας στην παροχή προστατευτικού εξοπλισμού σε επαγγελματικό προσωπικό και πολίτες.

Zaev και Borissov συμφώνησαν ότι τόσο οι χώρες όσο και οι πολίτες πρέπει να εκμεταλλευτούν πλήρως τις ευκαιρίες που υπάρχουν για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας./ibna