Βουλγαρία: Υπό έλεγχο η πανδημία

Βουλγαρία: Υπό έλεγχο η πανδημία

Η Βουλγαρία κατέχει την 26η θέση όσον αφορά τη νοσηρότητα ανά 100 000 άτομα από Covid-19 στην Ευρώπη. Η χώρα εξακολουθεί να ελέγχει με επιτυχία την εξέλιξη της επιδημίας με αποτέλεσμα να μην υπερφορτώνεται το σύστημα υγείας όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Konstantin Angelov ενώπιον του Εθνικού Επιχειρησιακού Αρχηγείου στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης σε εθνικό επίπεδο, έχουν διασφαλιστεί οι απαραίτητοι παρεχόμενοι πόροι για προστατευτικό εξοπλισμό και φάρμακα για περίοδο έως και 6 μηνών.

Η Βουλγαρία μαζί με άλλες 3 χώρες είναι οι μόνες στην Ευρώπη με αρνητική τάση της τάξεως  του -6,5% ως προς τα νέα κρούσματα κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ενώ για την ίδια περίοδο η μέση τάση στην Ευρώπη είναι αυξητική αγγίζοντας το +22%, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας. Ο Angelov συμπλήρωσε ότι «η ετοιμότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο»

«Στη Βουλγαρία, η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αποφέρει πολύ καλή διαχείριση. Έτσι, προς το παρόν, τίποτα δεν επιβάλλει διαφορετικά μέτρα από αυτά που έχουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός Boyko Borissov. Ο Πρωθυπουργός ήταν κατηγορηματικός ότι δεν θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου, ενώ αρνήθηκε τις εικασίες για lockdown σε πόλεις και περιορισμό στις μετακινήσεις. Όπως επεσήμανε ο Borissov χώρες με αυστηρότερα μέτρα από εκείνα της Βουλγαρίας έχουν σήμερα χειρότερους δείκτες από τη Βουλγαρία./ibna