Κροατία: Πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, λέει ο Υπουργός Υγείας

Κροατία: Πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού, λέει ο Υπουργός Υγείας

Ο υπουργός Υγείας της Κροατίας, Vili Beroš, δήλωσε την Πέμπτη πριν από μια κυβερνητική συνεδρίαση ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Έχουμε καταγράψει 232 κρούσματα σήμερα και αν τα συγκρίνουμε με την περασμένη Πέμπτη, όταν υπήρχαν 250, είναι χαμηλότερος αριθμός. Την προηγούμενη Πέμπτη, υπήρχαν 291 λοιμώξεις, οπότε αυτό δείχνει μια πτωτική τάση. Σήμερα υπάρχουν 266 ασθενείς σε νοσοκομεία, 23 έχουν εισαχθεί και 30 έχουν πάρει εξιτήριο, οπότε δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη ότι το σύστημα υγείας είναι υπερβολικά φορτωμένο», δήλωσε ο Beroš σε δημοσιογράφους.

Ωστόσο, ανησυχεί για την αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων στο Delnice, μεταξύ των ενοίκων ενός γηροκομείου.

«Είναι αυτό λέμε όλο αυτό τον καιρό, ότι παρακολουθούμε την επιδημιολογική κατάσταση και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε σε κάθε τέτοιο hotspot με επαρκή επιδημιολογικά μέτρα», δήλωσε ο Beroš.

Αργότερα, ο υπουργός ενημέρωσε την κυβέρνηση ότι τα κρούσματα Covid-19 που διαγνώστηκαν πρόσφατα είχαν μειωθεί τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και τις τελευταίες επτά ημέρες, το ποσοστό μόλυνσης μειώθηκε κατά 5,2% την εβδομάδα.

Σημείωσε επίσης μείωση του ποσοστού των νοσοκομειακών ασθενών σε σύγκριση με τον αριθμό των ενεργών περιπτώσεων.

Από τους ασθενείς στα νοσοκομεία, το 9,71% είναι με αναπνευστήρες, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι αυτό αποτελεί αύξηση 1,71% από την περασμένη εβδομάδα.

Από το ξέσπασμα των λοιμώξεων, το ποσοστό θανάτων της Κροατίας ανά μολυσμένο άτομο ανήλθε στο 1,68%.

Τις τελευταίες 24 ώρες, από τα 5.351 τεστ που πραγματοποιήθηκαν για κορωνοϊό, 232 βγήκαν θετικά και τέσσερις ακόμη ασθενείς με Covid-19 πέθαναν, ενώ επί του παρόντος υπάρχουν 1.200 ενεργές περιπτώσεις, σύμφωνα με την εθνική ομάδα διαχείρισης Covid-19 την Πέμπτη το πρωί.

Υπάρχουν 266 ασθενείς Covid-19 σε νοσοκομεία, εκ των οποίων 24 είναι σε αναπνευστική συσκευή.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 296 άτομα έχουν αναρρώσει. Επί του παρόντος, 9.329 άτομα βρίσκονται σε απομόνωση./ibna