Αλβανία: Προτάσεις για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ετοιμάζει το DP

Αλβανία: Προτάσεις για τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης ετοιμάζει το DP

Τις δικές του προτάσεις για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης ετοιμάζει το Δημοκρατικό Κόμμα του Lulzim Basha, καθώς θεωρεί ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει αποτύχει στη διαχείριση της κρίσης.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Lulzim Basha κάλεσε την Τετάρτη σε συνάντηση γιατρούς, ειδικούς και μέλη της Task Force που συγκροτήθηκε στο Δημοκρατικό Κόμμα DP για να συζητήσουν την κατάσταση της πανδημίας COVID-19.

Ο Basha μοιράστηκε την ανησυχία με τους γιατρούς για τη σοβαρή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και που δεν αντιμετωπίζεται σωστά.

«Μέχρι στιγμής η διαχείριση της κατάστασης υπήρξε αποτυχημένη. Οι ίδιες οι αρχές το αναγνωρίζουν αυτό. Δεν είμαστε εδώ σήμερα για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την αποτυχία, καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται και μια άλλη αποτυχία θα έχει θανατηφόρες συνέπειες», δήλωσε ο Μπάσα.

Ο Bahsa τόνισε ότι ετοιμαζόμαστε για ένα δεύτερο κύμα και ζητήσαμε από τους εμπειρογνώμονες υγείας να καταρτίσουν ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα παρουσιάσει στην κυβέρνηση.

«Σας ζητώ όλη την εμπειρία, τα ευρήματα που έχουμε, με αναφορά στην εμπειρία άλλων χωρών, σχεδιάστε ένα σχέδιο δράσης, το οποίο θα παρουσιάσουμε στην κυβέρνηση. Ανεξάρτητα από το τι συνέβη, δεν είναι η στιγμή να κουνήσουμε το δάχτυλό μας, γιατί η ζωή των πολιτών σήμερα είναι το μέγιστο ενδιαφέρον που έχουμε», δήλωσε ο Basha./ibna