Σλοβενία: Υπό πίεση η αστυνομία για την υπόθεση της ανήλικης που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Σλοβενία: Υπό πίεση η αστυνομία για την υπόθεση της ανήλικης που αρνήθηκε να φορέσει μάσκα

Φωτιά έχουν πάρει τα κοινωνικά δίκτυα και τα μέσα ενημέρωσης στη Σλοβενία για την υπόθεση της ανήλικης που φέρεται να κακοποιήθηκε από την αστυνομία στη μικρή πόλη του Vransko.

Σύμφωνα με δημοσιεύσεις σε κοινωνικά δίκτυα και μέσα ενημέρωσης, απομακρύνθηκε από το λεωφορείο επειδή αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα. Η Γενική Αστυνομική Διοίκηση εξήγησε ότι οι αστυνομικοί έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία λόγω της αγενής συμπεριφοράς του επιβάτη.

Όπως αναφέρει το STA, η νεαρή επιβάτης επιβιβάστηκε στο λεωφορείο στη Λιουμπλιάνα την Τρίτη, αλλά δεν υπάκουσε στην προειδοποίηση του οδηγού λεωφορείου ότι θα έπρεπε να φορέσει προστατευτική μάσκα. Στη συνέχεια, η ανήλικη φέρεται να συμπεριφέρεται με αγενή τρόπο προς τον οδηγό και τους άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Ο οδηγός, στη συνέχεια ενημέρωσε το αφεντικό του, ο οποίος κάλεσε την αστυνομία.

Η ανήλικη σε πρώτη φάση κρατήθηκε από την αστυνομία επειδή αρνήθηκε να φορέσει προστατευτική μάσκα στο λεωφορείο. Οι αστυνομικοί της ζήτησαν να δείξει την ταυτότητά της, αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί.

Την ενημέρωσαν ότι θα την συνοδεύσουν στο αστυνομικό τμήμα, βίαια, εάν χρειαζόταν, για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ταυτοποίησης. Διέταξαν το κορίτσι να βγει από το λεωφορείο, κάτι το οποίο αρνήθηκε να κάνει. Οι αξιωματικοί στη συνέχεια χρησιμοποίησαν βία, την έβγαλαν από το λεωφορείο και της έβαλαν χειροπέδες παρά την αντίσταση της.

Η μητέρα της έφτασε στη σκηνή λίγο μετά και βοήθησε την αστυνομία να επιβεβαιώσει την ταυτότητά της. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί ολοκλήρωσαν γρήγορα τη διαδικασία, εξήγησε η Γενική Αστυνομική Διοίκηση.

Η ανήλικη, που θα γίνει 18 ετών αύριο, παραδέχτηκε ότι δεν φοράει ποτέ προστατευτική μάσκα. Δημοσίευσε επίσης ένα σύντομο κλιπ του γεγονότος στο προφίλ της στο Facebook και σχολίασε ότι δεν θα φορέσει μάσκα πουθενά και ότι είναι φοιτήτρια που «αγωνίζεται από την αρχή για το δικαίωμα να αναπνέει ελεύθερα».

«Τα διατάγματα, οι κανόνες και οι συστάσεις δεν είναι το ΔΙΚΑΙΟ! Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να σας τιμωρήσουν ή να σας επιβάλουν πρόστιμο», πρόσθεσε.

Οι περιστάσεις της συμπεριφοράς των αστυνομικών κατά τη διάρκεια της διαδικασίας δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί πλήρως, αλλά αυτό θα γίνει από την επιτροπή της Γενικής Αστυνομικής Διοίκησης σύμφωνα με το νόμο για τα καθήκοντα και τις εξουσίες της αστυνομίας, εξήγησε η αστυνομία./ibna