Βουλγαρία: Ένταση συγκρούσεις και τρεις αστυνομικοί τραυματίες στην 3η «Μεγάλη Λαϊκή Εξέγερση»

Βουλγαρία: Ένταση συγκρούσεις και τρεις αστυνομικοί τραυματίες στην 3η «Μεγάλη Λαϊκή Εξέγερση»

Ένταση και συγκρούσεις μεταξύ χιλιάδων διαδηλωτών και αστυνομίας σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της 3ης «μεγάλης λαϊκής εξέγερσης», με τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές να απαιτούν την παραίτηση της Κυβέρνησης και του Γενικού Εισαγγελέα καθώς και την προκήρυξη πρόωρων και δίκαιων εκλογών για 76η συνεχόμενη ημέρα.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν ειρηνικά με μέρος των διαδηλωτών να κατευθύνονται προς την Γέφυρα των Αετών, όπου και διέκοψαν την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι περισσότεροι διαδηλωτές προσπάθησαν να πάνε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Alexander Nevski και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση από το Κοινοβούλιο. Ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση και οι διαδηλωτές άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα, κροτίδες και φιάλες στους αστυνομικούς. Τρεις ένστολοι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Η 3η «Μεγάλη Λαϊκή Εξέγερση» ξεκίνησε στις 17:00 τοπική ώρα με την «Ημέρα της Ανεξαρτησίας» που ήταν η χτεσινή μέρα στη Βουλγαρία να ενώνει χιλιάδες που ήρθαν στο λεγόμενο “Τρίγωνο εξουσίας” όχι μόνο από τη Σόφια, αλλά και από άλλες πόλεις της χώρας, όπως το Ρούσε, το Burgas, το Yabol, το Pernik, το Blagoevgrad.

Η 1η «Μεγάλη Λαϊκή Εξέγερση» πραγματοποιήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και ήταν αιματηρή. Η πολιτική διαμαρτυρία κατέληξε σε συγκρούσεις όπου τραυματίστηκαν πολλοί ειρηνικοί διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένων μελών των ΜΜΕ. Η δεύτερη έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου και τελείωσε χωρίς σοβαρά περιστατικά./ibna