Βόρεια Μακεδονία: Επιστολή Zaev στον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπου ζητά το Αυτοκέφαλο της ΜΟΕ-ΑΟ

Βόρεια Μακεδονία: Επιστολή Zaev στον Οικουμενικό Πατριάρχη, όπου ζητά το Αυτοκέφαλο της ΜΟΕ-ΑΟ

Ο Zaev σε επιστολή του προς τον Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης: Οι Ορθόδοξοι στη χώρα μας αξίζουν την ανεξαρτησία της εκκλησίας και μια Αυτοκέφαλη Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία- Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας με την ευλογία και τη γραπτή απόφαση του Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίου.

Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Zoran Zaev, απέστειλε επιστολή στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, Προκαθήμενου του Πατριαρχείου της  Κωνσταντινούπολης, στην οποία επανέφερε το αίτημα που κατέθεσε κατά την επίσκεψη του στην Κωνσταντινούπολη όπου ζητήθηκε η βοήθεια και η δέσμευσή του να αναγνωρίσει την Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία  – Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας ως Αυτοκέφαλη Εκκλησία και να γίνει δεκτή στην κοινότητα των τοπικών Ορθόδοξων Εκκλησιών.

«Σεβόμαστε ό, τι καθορίζεται από διεθνείς συμφωνίες και όρους. Αλλά αιτούμεθα να είμαστε ελεύθεροι και εκκλησιαστικά στα σύνορα της χώρας μας και των ιεραρχών μας για να υπηρετήσουμε με τους ιεράρχες όλων των Ορθόδοξων εκκλησιών στον κόσμο», αναφέρει στην επιστολή του ο Zoran Zaev προς την Αγιότητα, Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης Βαρθολομαίο.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι Ορθόδοξοι πολίτες στη χώρα μας αξίζουν την ανεξαρτησία της εκκλησίας που ονειρεύονται εδώ και έναν αιώνα και αναμένουν να δουν την Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία και Αρχιεπισκοπή της Οχρίδας να αναγνωρίζεται ως Αυτοκέφαλη, με την ευλογία και τη γραπτή απόφαση του πρώτου μεταξύ των ιεραρχών του Χριστού στη Γη τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης./ibna