Βουλγαρία: Απέκλεισαν οι διαδηλωτές την κυκλοφορία στη γέφυρα του Δούναβη στο Ρούσε

Βουλγαρία: Απέκλεισαν οι διαδηλωτές την κυκλοφορία στη γέφυρα του Δούναβη στο Ρούσε

Αρκετοί άνθρωποι με αυτοκίνητα σταμάτησαν τα οχήματα τους και έκαναν κατάληψη στη μέση του κόμβου στη γέφυρα του Δούναβη στην πόλη Ρούσε σήμερα το πρωί. Οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι είναι αλληλέγγυοι στην 3η «Μεγάλη Λαϊκή Εξέγερση» που ανακοινώθηκε για σήμερα.

Οι διαδηλωτές που βρίσκονται στη γέφυρα του Δούναβη σχολίασαν επίσης τη δυσαρέσκεια ορισμένων κατοίκων του Ρούσε, οι οποίοι πιστεύουν ότι δεν είναι σωστό τόσο λίγα άτομα να μπλοκάρουν τη διασταύρωση, η οποία είναι νευραλγική για τη διεθνή κίνηση.

«Αυτή είναι η ιδέα, να καταστεί το έργο του κράτους όσο το δυνατόν πιο δύσκολο, γιατί δεν υπάρχει τρόπος να μπλοκαριστεί ο Πρωθυπουργός ή κάποιος από το κυβερνών κόμμα, επειδή κρύβονται. Κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνουν, ώστε να μπορούμε να τους πούμε άμεσα τι πιστεύουμε για αυτούς. Εάν κάποιος είναι πρόθυμος να δώσει μια άλλη συνταγή, θα την ακολουθούσαμε. Συνήθως στη Βουλγαρία υπάρχουν 6 εκατομμύρια ειδικοί για το πώς να γίνει αυτό, αλλά κανείς δεν το κάνει, μένουν στο σπίτι. Πολλοί άνθρωποι γκρινιάζουν στο Facebook, αλλά δεν βγαίνουν για να διαμαρτυρηθούν, πράγμα που σημαίνει ότι συμφωνούν με αυτό που συμβαίνει», δήλωσε ο Mitko Ruzinov, ο οποίος υποστηρίζει τη διαμαρτυρία.

Τα αιτήματα των διαδηλωτών στο Ρούσε παραμένουν αμετάβλητα και είναι η παραίτηση της κυβέρνησης και του γενικού εισαγγελέα.

«Αυτά είναι τα πρώτα βήματα και μετά συνεχίζουμε να διοργανώσουμε δίκαιες εκλογές, όχι αγορές. Θέλουμε επίσης μηχανική και απομακρυσμένη ψηφοφορία. Προς το παρόν, αυτό που βλέπουμε είναι την κυβέρνηση να μπλοκάρει τη δυνατότητα κάποιου άλλου να διοργανώσει εκλογές εκτός από αυτούς. Δεν βλέπω κανέναν άλλο λόγο να μην παραιτηθούν», δήλωσε κατηγορηματικά ο Mitko Ruzinov.

Ο αποκλεισμός της γέφυρας του Δούναβη κοντά στο Ρούσε κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.  Η συνοριακή αστυνομία και η τροχαία εξέτρεψαν την κυκλοφορία των ιδιωτικών αυτοκινήτων, αλλά οι οδηγοί των φορτηγών έπρεπε να περιμένουν την άρση του αποκλεισμού./ibna