Β-Ε: Όλα έτοιμα για την εξαγωγή ψαριών από τη Β-Ε στη Ρωσία

Β-Ε: Όλα έτοιμα για την εξαγωγή ψαριών από τη Β-Ε στη Ρωσία

Ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο της Β-Ε, Staša Košarac, δήλωσε ότι αναμένεται σύντομα η εξαγωγή ψαριών από τη Β-Ε στη Ρωσική Ομοσπονδία. Τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις για αυτό, τις οποίες περιμένουν οι ιδιοκτήτες ιχθυοτροφών σε ολόκληρη τη χώρα.

Το Κτηνιατρικό Γραφείο της Β-Ε, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων, έχει εναρμονίσει το πιστοποιητικό με τη Ρωσική Ομοσπονδία και αναμένεται σύντομα η εξαγωγή ψαριών σε αυτήν τη σημαντική αγορά, ανακοίνωσε το Υπουργείο.

«Σύμφωνα με την υπάρχουσα πρακτική, πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία πιστοποίησης εγχώριων εξαγωγικών εταιρειών, εντός της οποίας αναμένεται η άφιξη των Ρώσων επιθεωρητών στη Β-Ε», δήλωσε ο Košarac.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία “Ribnjak Janj” d.o.o. Tropik Ribarstvo από τη Μπάνια Λούκα είναι σήμερα υποψήφια για εξαγωγή ψαριών στη Ρωσική Ομοσπονδία και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο αριθμός των υπεργολάβων από τη Δημοκρατία Σέρπσκα και την Ομοσπονδία της Β-Ε / FBiH θα αυξηθεί.

«Είμαστε απόλυτα δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία, διότι η αγορά εκεί είναι μεγάλη και σημαντική για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων των εγχώριων εταιρειών. Είμαι πεπεισμένος ότι εταιρείες από τη Δημοκρατία Σέρπσκα και την FBiH αναγνωρίζουν αυτήν την ικανότητα και ότι τα προϊόντα τους θα βρίσκονται σύντομα στο Ρωσική αγορά», επεσήμανε ο Košarac.

Ανακοίνωσε ότι θα συζητήσει αυτή τη διαδικασία με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Β-Ε και ότι το Υπουργείο Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συνεχίσει να εργάζεται συνεχώς για το άνοιγμα νέων αγορών για εγχώρια προϊόντα προκειμένου να προστατευτεί η εγχώρια παραγωγή./ibna