Βόρεια Μακεδονία: Συνάντηση Dimitrov-Roth

Βόρεια Μακεδονία: Συνάντηση Dimitrov-Roth

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov συναντήθηκε σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες με τον Γερμανό Υπουργό Ευρώπης Michael Roth, του οποίου η χώρα έχει την προεδρία της ΕΕ μέχρι το τέλος του έτους.

Ο Dimitrov ενημέρωσε τον Roth για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας στον τομέα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και τόνισε ότι «η διαδικασία προσχώρησης είναι το καλύτερο εργαλείο για την εισαγωγή των ευρωπαϊκών προτύπων και αρχών στο εσωτερικό».

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι αποφασισμένη να γίνει μια ευημερούσα ευρωπαϊκή δημοκρατία στην οποία θα επικρατήσει το κράτος δικαίου, τόνισε ο Dimitrov.

Ο Γερμανός Υπουργός για την Ευρώπη βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου παρίσταται σε υπουργική σύνοδο της ΕΕ. Αν και η Βόρεια Μακεδονία δεν βρίσκεται επίσημα στην ημερήσια διάταξη σήμερα, οι υπουργοί αποφασίζουν την έγκριση του διαπραγματευτικού πλαισίου. Ο Roth επιβεβαίωσε ότι η Βόρεια Μακεδονία παραμένει προτεραιότητα για τη γερμανική Προεδρία.

«Η πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη με τη Βόρεια Μακεδονία, η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, είναι μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας της ΕΕ», δήλωσε ο Roth.

Στις Βρυξέλλες σήμερα, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Dimitrov θα συναντηθεί με τον Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ Oliver Varhelyi και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη Μετανάστευση Μαργαρίτη Σχοινά, και προγραμματίζεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το γραφείο του./ibna