Βουλγαρία: Μήνυμα Borissov για την 112η επέτειο για την Ανεξαρτησία της χώρας

Βουλγαρία: Μήνυμα Borissov για την 112η επέτειο για την Ανεξαρτησία της χώρας

Νέα κινητοποίηση ετοιμάζουν οι διαδηλωτές

Με ανάρτηση του στο Facebook ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Boyko Borissov έστειλε το δικό του μήνυμα για τα 112 από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας, αναφέροντας ότι «σήμερα, μόνο τα ανεξάρτητα κράτη μπορούν να υπερασπιστούν αποτελεσματικά το εθνικό τους συμφέρον».

«Γιορτάζουμε 112 χρόνια από τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας! Λαμπρή κίνηση της βουλγαρικής διπλωματίας και της πολιτικής ελίτ. Ένα παράδειγμα για το πώς οι μετρημένες και θαρραλέες ενέργειες επιτυγχάνουν έναν πολυπόθητο στόχο, ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάπτυξη, την αυτοπεποίθηση και τη διεθνή μας θέση. Σήμερα, μόνο ανεξάρτητα κράτη μπορούν να υπερασπιστούν αποτελεσματικά τα εθνικά τους συμφέροντα. Η ένταξη στην ΕΕ μας έδωσε μια θέση μεταξύ των σύγχρονων και δημοκρατικών χωρών, όπου η εγγύηση της ελευθερίας και των πολιτικών δικαιωμάτων είναι πρώτιστα. Ωστόσο, η ανεξαρτησία δεν είναι δεδομένη, απαιτείται αποφασιστικότητα και ευθύνη για την υπεράσπισή της», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι ακόμη και σήμερα οι άνθρωποι επιμένουν στην οικονομική και πολιτιστική πρόοδο.

«Είμαι πεπεισμένος ότι τίποτα δεν πρέπει να εμποδίζει τη χώρα μας σε αυτόν τον δρόμο. Γι ‘αυτό υποστηρίζω κάθε ψήφο προς αυτήν την κατεύθυνση. Αλλά δεν θα κουραστώ να το λέω, ό,τι ο βουλγαρικός λαός είναι ειρηνικός λαός, ότι η επιτυχία επιτυγχάνεται μέσω διαλόγου και όχι της αντιπολίτευσης. Η διαίρεση δεν ήταν και δεν θα είναι μια επιτυχημένη φόρμουλα στην πολιτική, και τα γεγονότα πριν από 112 χρόνια το αποδεικνύουν. Και τότε και σήμερα, η ενότητα είναι αυτό που πρέπει να βάλουμε στο επίκεντρο κάθε εθνικού σκοπού. Τα μαθήματα παραμένουν τόσο για την κοινωνία όσο και για τους πολιτικούς ηγέτες. Καλή γιορτή!», έγραψε ο Boyko Borissov.

Στον αντίποδα οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες, ετοιμάζουν σήμερα την 3η αντικυβερνητική «Μεγάλη Λαϊκή Εξέγερση» στο κέντρο της πόλης, όπου θα ανακοινώσουν τις πέντε κύριες προτάσεις τους που θα καθορίσουν και την εξέλιξη της αντιπαράθεσης μεταξύ διαδηλωτών και κυβέρνησης.

Κατά την διάρκεια της χτεσινοβραδινής 75ης μέρας των διαμαρτυριών στο κοινοβούλιο εκτοξεύθηκαν αυγά και ντομάτες, με τα αιτήματα των διαδηλωτών να παραμένουν αμετάβλητα, για παραίτηση του Πρωθυπουργού και του Γενικού Εισαγγελέα καθώς και την προσφυγή σε δίκαιες και πρόωρες εκλογές./ibna