Χριστοδουλίδης: «Είμαι εδώ, έτοιμος, να εφαρμόσω την πολιτική απόφαση του Gymnich»

Χριστοδουλίδης: «Είμαι εδώ, έτοιμος, να εφαρμόσω την πολιτική απόφαση του Gymnich»

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου σήμερα θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προσερχόμενος στη σύνοδο ο Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι «η αντίδρασή μας σε κάθε είδους παραβίαση βασικών αξιών και αρχών δεν μπορεί να είναι à la carte. Πρέπει να είναι συνεπής. Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα στη Διπλωματία. Είμαι εδώ, είμαι έτοιμος να εφαρμόσω την πολιτική απόφαση που φτάσαμε στο Gymnich».

Κατά τις εργασίες της συνόδου ο Ύπατος Εκπρόσωπος για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ θα ενημερώσει τους Υπουργούς Εξωτερικών για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με την Τουρκία, το Λίβανο, την Κίνα, και τη Ρωσία, και θα διεξαχθεί σχετική συζήτηση.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου, συμπεριλαμβάνονται, επίσης, προς συζήτηση η κατάσταση στη Λιβύη υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, η προετοιμασία ενόψει της επικείμενης συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ – Αφρικανικής Ένωσης, οι εξελίξεις στην Λευκορωσία και το μέλλον της σχέσης της ΕΕ με τα κράτη της Νότιας Γειτονίας./ibna