Ελλάδα: Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από την Θεσσαλονίκη

Ελλάδα: Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση από την Θεσσαλονίκη

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από το βήμα του Helexpo Forum στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις πολιτικές της, ενώ παρουσίασε τις προτάσεις του για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η πανδημία έδειξε τα όρια «ενός μοντέλου που καταδίκαζε και απαξίωνε την κρατική παρέμβαση και εξυμνούσε την ιδιωτική πρωτοβουλία». «Σε ένα κόσμο που ψάχνει τρόπους για τη φυγή προς τα μπρος, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση που την καταδικάζει να μείνει πίσω» και «μοναδικό σχέδιο της είναι η επίθεση στους εργαζόμενους και ο αφανισμός των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», είπε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε σαφές από την Θεσσαλονίκη ότι η νεοφιλελεύθερη συνταγή της αναδιάρθρωσης σε βάρος της κοινωνίας, της εργασίας, του κοινωνικού κράτους και εν τέλει της δημοκρατίας δεν είναι μονόδρομος. Η πανδημία δεν πρέπει να γίνει ευκαιρία για να εφαρμοστούν οι πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να κυβερνήσει “χθες, όχι αύριο”, δενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στερείται στρατηγικής και τόνισε πως θα ήταν ανεύθυνο από μέρους του να ζητήσει εκλογές εν μέσω πανδημίας.

Παράλληλα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία παρουσίασε δέσμη 11 μέτρων άμεσα υλοποιήσιμων και εφικτών κοστολογημένων στα 11 δισ. ευρώ.

«Σαφώς και υπήρξε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς σχετικά με το Oruc Reis και την πορεία του στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. «Θεωρώ ότι η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει κυρώσεις στη Σύνοδο, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε ποτέ να βάλλει στο τραπέζι του διαλόγου κυριαρχικά της δικαιώματα.

Για την στάση της ΕΕ είπε ότι το κρίσιμο είναι να διαπιστώσουν ότι η Τουρκία δεν απειλεί μόνο την Ελλάδα, άρα η μία σοβαρή στρατηγική είναι του καρότου και του μαστίγιου.

«Αν είναι αληθές ότι επίκειται η επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών με την Τουρκία, να το χαιρετίσω, είναι θετικό να υπάρξει. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να γίνει σοβαρή προσπάθεια να προχωρήσουν οι διερευνητικές για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ και αν αυτές δεν καταλήξουν να πάμε στο διεθνές δικαστήριο», σημειώνοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει μια επίσημη ενημέρωση»./ibna