Κοσσυφοπέδιο: Δεν πιέζει ούτε εκβιάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό το ΑΑΚ για τη θέση του Προέδρου

Κοσσυφοπέδιο: Δεν πιέζει ούτε εκβιάζει τον κυβερνητικό συνασπισμό το ΑΑΚ για τη θέση του Προέδρου

Τριγμούς προκαλεί στον κυβερνητικό συνασπισμό η εκλογική διαδικασία για τη θέση του Προέδρου του Κοσσυφοπεδίου που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2021, με την απόφαση του ΑΑΚ να στηρίξει την υποψηφιότητα του Ramush Haradinaj για την Προεδρία.

Οι τριγμοί στο συνασπισμό επισημάνθηκαν για άλλη μια φορά από τον ηγέτη της Δημοκρατικής Κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου, Isa Mustafa.

Ο επικεφαλής του κόμματος που ηγείται σήμερα της χώρας έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι αν ο εταίρος του, η Συμμαχία για το Μέλλον του Κοσσυφοπεδίου επιμένει να αναλάβει τη θέση του Προέδρου, η εταιρική σχέση στην κυβέρνηση έχει καταστραφεί.

Ο Ardian Gjini από το AAK μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις στον κυβερνώντα συνασπισμό.

Ερωτηθείς εάν το AAK ασκεί πίεση στους εταίρους του συνασπισμού για το ζήτημα του προέδρου, ο Gjini αρνήθηκε κάτι τέτοιο.

«Δεν είναι αλήθεια ότι ασκούμε πίεση ή εκβιασμό στο ζήτημα του προέδρου. Το ζήτημα του προέδρου είναι πολύ εύκολο για εμάς, καθώς έχουμε έναν υποψήφιο και τον υποστηρίζουμε, άλλοι μπορούν να υποστηρίξουν τους υποψηφίους τους», δήλωσε ο Gjini στο Kanal10.

Συνεχίζοντας ο Gjini είπε ότι το ΑΑΚ έχει αβεβαιότητες αποκλειστικά για το θέμα των «διαπραγματεύσεων με τη Σερβία»./ibna