Μαυροβούνιο: Μια ματιά στη σύνθεση της μελλοντικής πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο

Μαυροβούνιο: Μια ματιά στη σύνθεση της μελλοντικής πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο

Η μελλοντική πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου θα αποτελείται από τρεις συνασπισμούς, δηλαδή 16 πολιτικά κόμματα με συνολικά 41 έδρες. Ωστόσο, μόνο 11 κόμματα και από τους τρεις συνασπισμούς θα έχουν εκπροσώπηση, γράφει το Pobjeda.

Έδρα στο κοινοβούλιο θα έχει ο Zdravko Krivokapić, ο οποίος δεν εκπροσωπεί κανένα κόμμα. Είναι καθηγητής στη Σχολή Μηχανικής, ιδρυτής μιας ΜΚΟ και επτά πολιτικών κομμάτων.

Το Δημοκρατικό Μέτωπο έχει κερδίσει τις περισσότερες θέσεις – 18: 8 για τη Νέα Σερβική δημοκρατία, 5 για το Δημοκρατικό Λαϊκό Κόμμα και 5 για το Κίνημα για Αλλαγές. Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα έχει τον ίδιο αριθμό εδρών – 5. Το Ηνωμένο Μαυροβούνιο και το Εργατικό Κόμμα έχουν από μία έδρα το καθένα.

Το DF θα εκπροσωπείται από τους: Nebojša Medojević, Branko Radulović, Branka Bošnjak, Slaven Radunović, Strahinja Bulajić, Jovan Jole Vučurović, Radoš Zečević, Marko Kovačević, Simonida Kordić, Milun Zogović, Milan Knežević,  Predrag Bulatović, Maja Vukićević, Jelena Božović, Dragan Bojović, Vladan Raičević, Jovanka Bogavac and Milo Božović.

Η έδρα που ανήκει στο Real Montenegro (Prava Crna Gora) θα ληφθεί από τον Marko Milačić. Το κόμμα των εργαζομένων θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό του, Maksim Vučinić, ενώ το Ηνωμένο Μαυροβούνιο θα εκπροσωπείται από τον Vladimir Dobričanin.

Ο συνασπισμός «Η ειρήνη είναι το έθνος μας» αποτελείται από Δημοκρατικό Μαυροβούνιο και to Demos και έχουν 10 έδρες – 9 + 1.

Το Δημοκρατικό Μαυροβούνιο θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό του, Aleksa Bečić, to γενικό γραμματέα, Boris Bogdanović, Dragan Krapović, Zdenka Popović, Momo Koprivica, Stevan Katić, Tamara Vujović, Albin Ćeman και Vladimir Martinović. Ο Miodrag Lekić θα εκπροσωπήσει τo Demos.

Ο συνασπισμός Black and White αποτελείται από τα URA Civil Movement, Justice and Ρeconciliation party, Civis, και τους Ανεξάρτητους Διανοούμενους. Στο κοινοβούλιο, το URA θα εκπροσωπηθεί από τους Dritan Abazović, Božena Jelušić, Miloš Konatar, ενώ ο Srđan Pavićević θα πάρει την τέταρτη έδρα./ibna