Μαυροβούνιο: Οι διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα ξεκινήσουν σύντομα

Μαυροβούνιο: Οι διαπραγματεύσεις για τη νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα ξεκινήσουν σύντομα

Οι ηγέτες του Δημοκρατικού Μετώπου (DF) του Μαυροβουνίου έδωσαν τη συγκατάθεσή τους στον κάτοχο του εκλογικού καταλόγου του συνασπισμού “Για το Μέλλον του Μαυροβουνίου” Zdravko Krivokapić να ξεκινήσει συνομιλίες για το σχηματισμό μελλοντικής κυβέρνησης με συναδέλφους από τους συνασπισμούς “Η ειρήνη είναι το έθνος μας” και “Μαύρο και άσπρο”, επιβεβαίωσε η Vijesti.

Την Τρίτη, ο Krivokapić μίλησε με τους Andrija Mandić, Milan Knežević και Nebojša Medojević.

Όπως αναφέρεται, ο Krivokapić μίλησε επίσης με τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Λαϊκού Κόμματος, Vladimir Joković, διότι αναμένεται να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με τον Aleksa Bečić και τον Dritan Abazović.

Η ομάδα του Krivokapić επιβεβαίωσε στη Vijesti ότι πραγματοποίησε συνάντηση με τους ηγέτες του συνασπισμού, κατά την οποία, όπως αναφέρεται, ορίστηκε η ομάδα διαπραγματεύσεων και δημιουργήθηκε μια πλατφόρμα, η οποία αποτελεί τη βάση για πολιτικές διαπραγματεύσεις με εταίρους του συνασπισμού από τους άλλους δύο νικηφόρους συνασπισμούς.

«Όλοι οι συμμετέχοντες στις συνομιλίες είναι πεπεισμένοι ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σύντομα και ότι θα ολοκληρωθούν επιτυχώς, σύμφωνα με τις προσδοκίες των πολιτών του Μαυροβουνίου», αναφέρει η δήλωση.

Ο Medojević δήλωσε για το TV N1 Σερβία ότι “τώρα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σχηματίσουμε μια ισχυρή κυβέρνηση που έχει ισχυρή πολιτική βούληση”.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα κόμματα της Αλβανίας και της Βοσνίας θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση.

«Οι μέχρι τώρα συνομιλίες δείχνουν ότι είναι ένα πολύ ρεαλιστικό ενδεχόμενο», δήλωσε ο Medojević, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που εκφράζει δεν αποτελούν προϋπόθεση για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Μιλώντας στο πλαίσιο της καταπολέμησης του εγκλήματος και της διαφθοράς, ο Medojević δήλωσε ότι αναμένει να είναι μέρος των νέων θεσμών.

«Αν ηγηθώ μιας προσπάθειας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, τα μέσα ενημέρωσης θα είναι οι σύμμαχοί μου», τόνισε./ibna