Αλβανία: Δείπνο παρέθεσε στον Αλβανό Πρωθυπουργό ο Έλληνας ομόλογος του

Αλβανία: Δείπνο παρέθεσε στον Αλβανό Πρωθυπουργό ο Έλληνας ομόλογος του

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, στο πλαίσιο του συνεδρίου του Economist.

«Ένα ωραίο δείπνο με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος πρόσφερε θερμά τη φιλοξενία του», δήλωσε ο Rama, για το δείπνο που του παρέθεσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Επίσης, ο Αλβανός Πρωθυπουργός Edi Rama τόνισε ότι «οι εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών είναι η πυξίδα μας προς τη λαμπρότητα των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Από την ελληνική πλευρά τονίστηκε ότι οι δύο πρωθυπουργοί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την πορεία των διμερών σχέσεων, καθώς και για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, την οποία η Ελλάδα έχει στηρίξει διαχρονικά, πάντα με σεβασμό στην σχετική αιρεσιμότητα που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει θέσει. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την συνεργασία τους στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παρουσία της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία που πρέπει να αποτελεί γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο λαών ενώ έμφαση δόθηκε στην ενίσχυση των διμερών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων. Εξέφρασαν δε την ικανοποίησή τους για την απολύτως ομαλή ενσωμάτωση των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στη χώρα μας.

Τέλος, συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού, έτσι ώστε σύντομα οι δύο χώρες να διευθετήσουν τα ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν στο διμερές πλαίσιο και να απελευθερώσουν τη μεγάλη δυναμική που μπορεί να  δημιουργήσει η στρατηγική σχέση των δύο χωρών./ibna