Βουλγαρία: Επανεκλογή της Ninova στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Βουλγαρία: Επανεκλογή της Ninova στην ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος

Επανεκλέχθηκε η Cornelia Ninova Πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις εκλογές που έλαβαν χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου.

Η Cornelia Ninova έλαβε το 81,5% των ψήφων των πάνω από 80.000 μελών του κόμματος που συμμετείχαν στις πρώτες άμεσες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν και έτσι παραμένει Πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Η προσέλευση ήταν στο 67,1%, καλύπτοντας άνετα το απαιτούμενο ποσοστό του 50% που απαιτούνταν για την εγκυρότητα των εκλογών.

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή μετά τη νίκη της στην εσωκομματική ψηφοφορία, η αρχηγός του BSP Cornelia Ninova είπε ότι οι προεδρικές εκλογές έδειξαν ένα ενωμένο και ενιαίο κόμμα.

Στην διεκδίκηση της προεδρίας του BSP υπήρξαν τέσσερις υποψήφιοι στις εκλογές της 12ης Σεπτεμβρίου: η επικεφαλής Cornelia Ninova, ο αναπληρωτής του κόμματός της Kiril Dobrev και οι βουλευτές Valeri Zijalanov και Krasimir Yankov.

Η απόφαση για την απευθείας εκλογή του προέδρου του κόμματος από τη βάση, ελήφθη από το Συνέδριο του BSP τον Φεβρουάριο του 2017 μετά από πρόταση της ίδιας της Cornelia Ninova./ibna