Σερβία: Εύσημα Pompeo στον Vučić για την αναγνώριση της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικής οργάνωσης

Σερβία: Εύσημα Pompeo στον Vučić για την αναγνώριση της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικής οργάνωσης

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo δήλωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić έκανε μια μεγάλη κίνηση όταν η Σερβία προσχώρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, σε μια προσπάθεια να καταστείλει τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ.

«Μια μεγάλη κίνηση του Προέδρου Vučić» έγραψε Pompeo στο Twitter και πρόσθεσε ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις της Χεζμπολάχ καταρρέουν σαν ντόμινο.

Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, ευχαρίστησε τον Pompeo και είπε ότι η Σερβία θα παραμείνει σταθερή στην επιδίωξη της ειρήνης και της σταθερότητας.

«Να είστε βέβαιος, αγαπητέ φίλε, ότι παραμένουμε σταθεροί στην επιδίωξη της ειρήνης και της σταθερότητας, συμβάλλοντας έτσι στην παγκόσμια ασφάλεια» έγραψε ο Vučić στο Twitter.

Η ανακοίνωση της Σερβίας ότι θα χαρακτηρίσει τη Χεζμπολάχ ως τρομοκρατική οργάνωση βοηθά περαιτέρω στον περιορισμό της ικανότητας αυτής της τρομοκρατικής ομάδας να συγκεντρώσει κεφάλαια και να λειτουργήσει στην περιοχή, εκτιμά ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στις 11 Σεπτεμβρίου ο Σέρβος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu και η αναγνώριση της Χεζμπολάχ ως τρομοκρατικής οργάνωσης εμπεριέχεται στην ενίσχυση των σχέσεων Σερβίας Ισραήλ, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει η μεταφορά της πρεσβείας της Σερβίας στην Ιερουσαλήμ, όπως αναφέρεται στην συμφωνία που υπογράφηκε για την εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων Βελιγραδίου-Πρίστινα στην Ουάσιγκτον./ibna