Βόρεια Μακεδονία: Στην Αθήνα ο Zaev, συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Βόρεια Μακεδονία: Στην Αθήνα ο Zaev, συναντήσεις με Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα για να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει o Economist.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα ο Zoran Zaev θα συναντηθεί επίσης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ελληνίδα Πρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Στην στρογγυλή τράπεζα του Economist όπου θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Zoran Zaev θα συζητηθούν οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια μετά το 2020, η διεύρυνση της ΕΕ και τα επόμενα βήματα, οι μεταρρυθμίσεις προς εφαρμογή, η ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων και ποιες χώρες είναι οι βασικοί παίκτες.

Στο πάνελ σύμφωνα με την επίσημη σελίδα του Economist για το συνέδριο, εκτός από τον Zoran Zaev θα συμμετάσχει ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama.

Το συνέδριο φέτος κυριαρχείται από τα θέματα για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την ανάγκη για νέες πολιτικές για την υγεία, τα διδάγματα από τη διαχείριση της παγκόσμιας κρίσης υγείας και τον αντίκτυπο της παγκόσμιας και ευρωπαϊκής οικονομίας.

Μεταξύ των ανακοινωθέντων συμμετεχόντων στο διήμερο συνέδριο είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, Υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρώην Γάλλου Προέδρου Francois Hollande, του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και άλλοι.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Πρωθυπουργού Zoran Zaev στην Αθήνα θα συμμετάσχει σε γεύμα εργασίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 16 Σεπτεμβρίου, πριν από την συνάντηση του με την Ελληνίδα Πρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας θα έχει αρκετές συναντήσεις με επιχειρηματίες στο συνέδριο “Economist”, καθώς και με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός που είναι αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις και το συντονισμό των οικονομικών τμημάτων και των επενδύσεων Fatmir Bitiqi, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις Nikola Dimitrov, κατά τη διάρκεια αυτής της διήμερης επίσκεψης εργασίας στην Αθήνα θα συναντηθούν με συναδέλφους και άλλα μέλη της κυβέρνησης Ο Υπουργός Εξωτερικών Bujar Osmani θα έχει συνάντηση εργασίας με τον ομόλογό του, Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, η οποία θα είναι η πρώτη επίσημη συνάντηση από τότε που ορίστηκε στη θέση του Υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας./ibna