Βουλγαρία: Οι διαμαρτυρίες χρηματοδοτούνται από τη μαφία, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής

Βουλγαρία: Οι διαμαρτυρίες χρηματοδοτούνται από τη μαφία, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Βουλής

Το πιο δομημένο κόμμα και έτοιμο για τις εκλογές είναι το GERB, δήλωσε η Πρόεδρος του Κοινοβουλίου Tsveta Karayancheva στη Βουλγαρική τηλεόραση.

«Φυσικά είμαστε νόμιμοι. Κερδίσαμε αυτήν την εξουσία το 2017, όταν οι εκλογές διοργανώθηκαν από την υπηρεσιακή κυβέρνηση του Rumen Radev», απάντησε στο ερώτημα εάν η τρέχουσα κυβέρνηση είναι νόμιμη.

«Οι άνθρωποι διαμαρτύρονται, ας διαμαρτυρηθούν», είπε η Karayancheva για τη συνεχιζόμενη δημόσια δυσαρέσκεια και συνέχισε: «Αυτοί οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πλατεία έχουν το δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους ειρηνικά. Ακούμε τι συμβαίνει στην πλατεία, όπως για παράδειγμα, για το νέο σύνταγμα».

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, ένα από τα αιτήματα των διαδηλωτών ήταν ένα νέο σύνταγμα, το οποίο το GERB έχει ήδη υποβάλει στο κοινοβούλιο, με σκοπό την επανεκκίνηση του κοινωνικοπολιτικού συστήματος στη Βουλγαρία. Τόνισε ότι το κυβερνών κόμμα ξεκινά τη συζήτηση και ότι το νέο κοινωνικό συμβόλαιο θα συνταχθεί από τη μελλοντική Μεγάλη Εθνοσυνέλευση.

«Ποιο πρόβλημα θα λύσουμε εάν παραιτηθούμε; Οι άνθρωποι στο δρόμο λένε, «Θέλουμε να παραιτηθείτε». «Μετά από αυτό τι κάνουμε;» αναρωτήθηκε η Karayancheva. «Τη σημαίνει η παραίτηση;» «Αν είμαστε υπεύθυνοι, πρέπει να συνεχίσουμε να βοηθούμε τους ανθρώπους, η Εθνοσυνέλευση πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται» προσθέτοντας ότι «δεν φοβόμαστε τις εκλογές και την υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Η Karayancheva ήταν κατηγορηματική στο ότι η μαφία χρηματοδοτεί τις διαμαρτυρίες, ενώ δήλωσε ότι δεν υπάρχει εξάρτηση του κυβερνώντος κόμματος από το MRF, το οποίο εξασφάλισε την απαρτία για τις συνεδριάσεις των  τελευταίων ημερών.

Τέλος η Tsveta Karayancheva είπε επίσης ότι προς το παρόν δεν θα αποκατασταθεί η πρόσβαση των δημοσιογράφων στους διαδρόμους του κοινοβουλίου./ibna