Αλβανία: Συνάντηση Meta-Selimi

Αλβανία: Συνάντηση Meta-Selimi

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ilir Meta δέχθηκε σήμερα τον Υπουργό Δικαιοσύνης της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου, Selim Selimi.

Ο Πρόεδρος Meta επιβεβαίωσε την πλήρη δέσμευση για αύξηση της συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο Αρχηγός του Κράτους επαίνεσε τον συντονισμό μεταξύ των στρατηγικών εταίρων για τη συνέχιση του διαλόγου Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ, τονίζοντας τη σημασία του σεβασμού όλων των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των δύο χωρών.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος Meta εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον υψηλό αριθμό επισκεπτών από το Κοσσυφοπέδιο στην Αλβανία τους τελευταίους μήνες, παρέχοντας μεγάλη βοήθεια στον αλβανικό τουρισμό και τις επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των περιορισμών κίνησης λόγω της πανδημίας.

«Είναι χαρά που συναντήθηκα σήμερα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου, Selim Selimi και να επιβεβαιώσουμε την πλήρη δέσμευση για αύξηση της συνεργασίας μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου προς όλες τις κατευθύνσεις. Εξήρα τον συντονισμό μεταξύ των στρατηγικών εταίρων για τη συνέχιση του διαλόγου Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας που διαμεσολαβεί η ΕΕ, τονίζοντας τη σημασία του σεβασμού όλων των συμφωνιών που έχουν επιτευχθεί μεταξύ των δύο χωρών», δήλωσε ο Meta μετά τη συνάντηση./ibna