Β-Ε: Συνάντηση Palmer με εκπροσώπους κομμάτων και ΜΚΟ στο Μόσταρ

Β-Ε: Συνάντηση Palmer με εκπροσώπους κομμάτων και ΜΚΟ στο Μόσταρ

Κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του στη Β-Ε, ο Αναπληρωτής Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις και Ειδικός Απεσταλμένος του Υπουργείου Εξωτερικών για τα Δυτικά Βαλκάνια Matthew A. Palmer πραγματοποίησε συναντήσεις στο Μόσταρ την Πέμπτη με εκπροσώπους των κομμάτων που διατηρούν τις επιτροπές τους στην πόλη.

«Σήμερα, εγώ και ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Β-Ε Eric Nelson συναντηθήκαμε με εκπροσώπους εννέα πολιτικών κομμάτων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για να προκύψει συμφωνία για τη διεξαγωγή εκλογών στο Μόσταρ μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, η οποία θα επιτρέψει στους πολίτες αυτής της πόλης να ψηφίσουν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι πολύ σημαντικό οι εκλογές αυτές να διεξαχθούν σύμφωνα με τα υψηλότερα δημοκρατικά πρότυπα», δήλωσε ο Palmer μετά τη συνάντηση.

Προσέθεσε ότι η διεξαγωγή των εκλογών για το Δημοτικό Συμβούλιο του Μόσταρ αποτελούν «ένα μεγάλο επίτευγμα και ένα θετικό βήμα προς τη δημοκρατική ανάπτυξη και πρόοδο».

«Είναι επίσης σημαντικό αυτές οι εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Δεκέμβριο, να είναι δίκαιες και σωστές, και οι πολίτες να πιστέψουν ότι η διαδικασία θα φωτίσει την πραγματική τους βούληση. Είναι πολύ σημαντικό οι άνθρωποι να βγουν και να ψηφίσουν στις εκλογές, και γι ‘αυτό θα συναντηθώ σήμερα με μια ομάδα νέων για να τους απευθύνω έκκληση και να τους ενθαρρύνω να συμμετάσχουν στην πολιτική διαδικασία, να δραστηριοποιηθούν, να ψηφίσουν και να εκφράσουν τη γνώμη τους», προσέθεσε ο Palmer.

Όπως είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΑΣΕ εργάζονται για να υποστηρίξουν την κοινωνία των πολιτών ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι οι εκλογικοί σταθμοί στο Μόσταρ θα καλύπτονται 100% από παρατηρητές.

«Η προσοχή μας στο Μόσταρ δεν θα σταματήσει την ημέρα των εκλογών. Θα είμαστε εδώ μετά τις εκλογές για να βοηθήσουμε τις νέες αρχές να δημιουργήσουν τη διοίκηση, να εργαστούν και να παράσχουν υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών του Μόσταρ. Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές θα γίνουν με ένα δίκαιο, σωστό και διαφανή τρόπο, και τα αποτελέσματα θα αντικατοπτρίζουν αυτό που πραγματικά θέλουν οι πολίτες», συνέχισε ο Palmer.

Αναφέρθηκε επίσης εν συντομία στην πρόσφατα υπογεγραμμένη συμφωνία για την εξομάλυνση των οικονομικών σχέσεων μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινα.

«Η Ουάσιγκτον είναι πολύ ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα αυτών των συνομιλιών και τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί», κατέληξε ο Palmer. /ibna