Βόρεια Μακεδονία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη αντικυβερνητική διαμαρτυρία του VMRO-DPMNE

Βόρεια Μακεδονία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη αντικυβερνητική διαμαρτυρία του VMRO-DPMNE

Την επαναφορά της παλιάς τιμής στην ηλεκτρική ενέργεια, το εβδομαδιαίο Σαββατοκύριακο χωρίς ΦΠΑ και η επιστημονική αναβάθμιση της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας, είναι τα τρία αιτήματα που εξέφρασε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE, Hristijan Mickoski, στη χτεσινή διαμαρτυρία ενώπιον της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας.

«Πλούσιοι μαφιόζοι στην κυβέρνηση και φτωχοί πολίτες. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην “Μακεδονία” μας. Όταν η αδικία γίνεται νόμος στη χώρα μας, τότε η διαμαρτυρία και η περιφρόνηση είναι υποχρέωσή μας. «Μαφία ή “Μακεδονία”, η επιλογή είναι ξεκάθαρη “Μακεδονία”», δήλωσε ο Mickoski.

Ως άμεσα υπεύθυνο για την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ο Mickoski επισήμανε τον επικεφαλής της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας Marko Bislimoski, ο οποίος όπως είπε υπηρέτησε την κυβέρνηση.

«Αυτός ο άνθρωπος είναι ο ανεξάρτητος ρυθμιστής. Πανηγυρίζει στα κεντρικά γραφεία του SDSM και στη συνέχεια χλευάζει το κράτος, την αντιπολίτευση και τους δικούς του ανθρώπους στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Ενέργειας. Αυτός είναι ο άνθρωπος που υπέγραψε την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 7,5%. Αυτός είναι ο άνθρωπος που εισέβαλε στην τσέπη αυτών των φτωχών ανθρώπων. Αυτός είναι ο υπηρέτης της μαφίας και το όνομά του είναι Marko Bislimoski», δήλωσε ο Mickoski.

Ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Mickoski, ανακοίνωσε ότι η αντίσταση και οι διαμαρτυρίες θα συνεχιστούν έως ότου εκτοπιστεί η κυρίαρχη μαφία.

«Αυτή είναι η πρώτη από μια σειρά διαμαρτυριών που πρέπει να δείξουμε και να αποδείξουμε τον θυμό που συσσωρεύτηκε μεταξύ των ανθρώπων για την αδικία που σημειώθηκε τους τελευταίους μήνες. Κλεμμένες και εξαγορασμένες εκλογές από την κυρίαρχη μαφία. Θα είναι η πρώτη σε μια σειρά διαμαρτυριών ενάντια στις αδικίες της μαφίας», δήλωσε ο Mickoski.

Η χτεσινή διαμαρτυρία για την αύξηση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε μπροστά από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, από όπου με το σύνθημα «Ακριβή ηλεκτρική ενέργεια, φτωχοί άνθρωποι» κατευθύνθηκαν προς την έδρα της Ρυθμιστικής Επιτροπής Ενέργειας.

Η πιο θλιβερή διαμαρτυρία στην ιστορία του κόμματος

Τα μέλη του VMRO-DPMNE που στηρίζουν το αίτημα για έκτακτο συνέδριο του VMRO-DPMNE και την παραίτηση του ηγέτη Hristijan Mickoski αξιολόγησαν τη βραδινή διαμαρτυρία του κόμματος ως τη πιο θλιβερή διαμαρτυρία στην ιστορία του, επειδή συγκεντρώθηκαν λιγότερα μέλη από ότι στη διαμαρτυρία της πολιτικής πρωτοβουλίας «Έως εδώ.»

«Ο ακόμη υφιστάμενος Πρόεδρος του VMRO-DPMNE πραγματοποίησε την πιο θλιβερή διαμαρτυρία στην ιστορία του κόμματος. Η σημερινή καταστροφή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Hristijan Mickoski δεν έχει υποστήριξη. Η εξουσία του έχει πληγεί ανεπανόρθωτα και η περαιτέρω κατάχρηση του γραφείου φέρνει μόνο καταστροφή  στο κόμμα.

Πριν από λίγες μόνο μέρες, η πολιτική πρωτοβουλία “Έως εδώ” στο Τέτοβο συγκέντρωσε αρκετές χιλιάδες πολίτες για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και ο Mickoski με ολόκληρη την κομματική δομή του VMRO-DPMNE απέτυχε να κινητοποιήσει περισσότερα από 1.500 άτομα.

Κάθε μέρα που περνάει ο Mickoski στο γραφείο του προέδρου κοστίζει ακριβά στο κόμμα. Εάν αισθάνεται τουλάχιστον έναν μικρό σεβασμό για το VMRO-DPMNE, ο Mickoski πρέπει να παραιτηθεί, να συγκαλέσει ένα έκτακτο συνέδριο και να επιτρέψει σε μια νέα και πιο ικανή ηγεσία να κερδίσει την υποστήριξη του λαού./ibna