Αλβανία: Εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών

Αλβανία: Εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών

Η πρώτη στρογγυλή τράπεζα πραγματοποιήθηκε σήμερα για τη διαβούλευση σχετικά με τα δύο νομοσχέδια του Συμβουλίου Υπουργών για την ίδρυση του Κέντρου Τεχνολογίας και Πληροφοριών και για το Σύστημα Δικαιοσύνης και για την έγκριση των κανόνων για τις γενικές πολιτικές του κράτους του συστήματος τεχνολογίας πληροφοριών για το δικαστικό σύστημα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης, Etilda Gjonaj τόνισε ότι «αυτά τα δύο σημαντικά νομοσχέδια έχουν να κάνουν με την οριστικοποίηση των τελευταίων πράξεων της νομικής δέσμης για τη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης».

«Είχαμε μια σύσταση, αλλά και μια ανησυχία μαζί με το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, την ίδρυση του Κέντρου Τεχνολογίας και Πληροφοριών, καθώς και πολιτικές πληροφορικής στο δικαστικό σύστημα», υπογράμμισε.

«Μέσω αυτών των νομοσχεδίων, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος διαχείρισης υποθέσεων θα επιτευχθεί μέσω της εφαρμογής νέων τεχνολογιών, διασφαλίζοντας υψηλότερη αποτελεσματικότητα μέσω της ενσωμάτωσης νέων συστημάτων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και την κυκλοφορία τεκμηρίωσης και πληροφοριών στο δικαστικό σύστημα.» τόνισε η Gjonaj.

«Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερη ποιότητα, ακρίβεια και επαγγελματισμό», υπογράμμισε η Gjonaj./ibna